China Mobile – най-големият мобилен оператор в Китай и в

...
China Mobile – най-големият мобилен оператор в Китай и в
Коментари Харесай

Китай стартира 5.5G свързаност, а Oppo Find X7 ще първия смартфон, който ще я поддържа

China Mobile – най-големият мобилен оператор в Китай и в света разгласи през вчерашния ден комерсиалния старт на новия безжичен протокол 5G-Advanced (5GA или 5.5G).

Първите устройства, които ще поддържат новия стандарт, ще бъдат смарт телефоните от серията Oppo Find X7.

Главният изпълнителен шеф на Oppo Пийт Лау разгласява на страницата си в Weibo фотография на смарт телефона Oppo Find X7 Ultra с икона на мрежата 5GA в лентата на положението (по-горе). В същата обществена мрежа има обява, която подсказва, че базовият модел на Oppo Find X7 също ще получи 5.5G поддръжка. Това е много любопитно, защото двете устройства употребяват разнообразни процесори. Моделът Ultra е оборудван със Snapdragon 8 Gen 3 чип от Qualcomm, до момента в който базовата версия е оборудвана с Dimensity 9300 от MediaTek.

Повече от 20 устройства, съвместими с новия информационен стандарт, ще се появят на пазара тази година. China Mobile възнамерява да „ покрие “ повече от 300 китайски града с новата мрежа до края на тази година. Първите 100 ще включват огромните мегаполиси, в това число Пекин, Шанхай и Гуанджоу.

Мрежата 5G-Advanced дава обещание трикратно нарастване на скоростта на връзката. До 10 Gbps за евакуиране и 1 Gbps за качване. China Mobile към този момент е провела демонстрационни обекти в цялата страна за притежателите на Find X7, с цел да тестват новия стандарт за данни.

Трябва да се означи, че 5G-Advanced е маркетинговото название на стандарта 3GPP Release 18. То допуска потреблението на „ извънземни мрежи “. С други думи, става въпрос за потребление на спътници като мрежови кафези вместо наземни станции. Доста евентуално е това да изяснява неотдавнашния намек на Oppo, че Find X7 Ultra ще получи поддръжка на сателитна връзка. Възможно е обаче да става дума и за напълно нов модел смарт телефон, а не просто за актуализиране на фърмуера на съществуващите модели и прибавяне на 5.5G поддръжка от China Mobile.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР