ЧЕЗ и ЕВН ще внесат в Комисията за енергийно и

...
ЧЕЗ и ЕВН ще внесат в Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

ЧЕЗ и ЕВН искат нова цена на тока от юли

ЧЕЗ и ЕВН ще внесат в Комисията за енергийно и водно контролиране заявки за нови нови цени на тока от 1 юли. Това се споделя в известие на двете сдружения. В тях обаче не се показва с съответна цифра, само че практиката до момента сочи, че сдруженията постоянно упорстват за покачване на цените от всеки идващ ценови интервал.

„ Както и до момента, заявките за нови цени ще следват главните правила за сигурност на доставяне, качество на обслужването, съответна възвращаемост и покриване на оперативни разноски. Заявленията ще отразяват и наложените отговорности на операторите на разпределителни мрежи във връзка с либерализирания пазар на електрическа енергия в България “, пишат от групата на EVN България, включваща “Електроразпределение Юг “, „ EVN България Електроснабдяване “ и „ EVN България Топлофикация “.

От ЧЕЗ декларират, че предлагането им ще се „ базира на правилата, следвани от сдружението при всяко едно от своите ценови заявки, а точно: покриване на присъщите разноски за реализиране на лицензиoнната активност, според член 31, т. 2 от Закона за енергетиката, посредством установяване на обоснована надценка за активността, елиминиране на кръстосаното субсидиране сред обособените сегменти на контролирания пазар и осъществяване на вменените законови отговорности на крайния доставчик “. И допълват, че в декларираните от сдружението нужни доходи в размер на 581 млн. лева ще бъде отразен цялостния размер на разноските за балансиране на клиентите на „ ЧЕЗ Електро България “ АД, в качеството му на координатор на специфична балансираща група.

Окончателните цени на услугата „ публично доставяне с електрическа сила ” ще бъдат утвърдени от Комисията за енергийно и водно контролиране.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР