Четворната коалиция, която се кълне в Промяната наистина е на

...
Четворната коалиция, която се кълне в Промяната наистина е на
Коментари Харесай

Ново скандално назначение на Промяната- дисциплинарно уволнен от НАП за теч на данни стана областен на Ловеч

Четворната коалиция, която се кълне в " Промяната " в действителност е на път да стане първенец по назначението на проблематични, скандални персони на високи позиции във властта. Днес встъпи в служба новоназначеният регионален шеф на област Ловеч Виктор Стойчев, предава zonanews.bg.

Разследване на Zonanews демонстрира, че същият човек е дисциплинарно уволнен от НАП-Ловеч със заповед № ЗЦУ-1139/ 26.07.2019 година на заместник-изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите. Прегрешенията му са разказани в докладната бележка от 15.07.2019 година поради неоторизиран достъп до данните е стотици хора и компании, " осъществил е 512 пъти достъп до данъчно-осигурителна информация за физически и юридически лица в осведомителните система на Национална агенция за приходите, като за 475 достъпа не е показал пред проверяващите длъжностни лица от Инспектората на Национална агенция за приходите съображение за осъществяването им ".

Какви са обстоятелствата? Със Заповед № ЗЦУ-1454/16.10.2018 година на изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите е подредено осъществяване на инспекция по постъпил сигнал от 09.10.2018 година В хода на инспекцията са открити данни за осъществени голям брой достъпи до осведомителните системи на Национална агенция за приходите от Виктор Василев Стойчев. За откритите условия при осъществената инспекция е направен обстоен отчет. На 16.05.2019 година до изпълнителния шеф в Централно управление на Национална агенция за приходите постъпва отчетът от ръководителя на Инспектората на Национална агенция за приходите с вх. № 94-В-409, в който се излагат откритите условия при осъществена инспекция по постъпил сигнал. В отчета е изработен извод за открити нарушавания на Политиката за осведомителна сигурност и на Етичните правила за държание на чиновниците на Национална агенция за приходите от двама чиновници в офис Ловеч, единият - сегашният регионален шеф на Ловеч Виктор Василев Стойчев.

Направено е предложение за формиране на дисциплинарно произвеждане против Виктор Стойчев по отношение на констатации за редовно нарушение на разпоредбите, указани в Политиката за осведомителна сигурност на Национална агенция за приходите и Етичните правила за държание на чиновниците на Национална агенция за приходите. Назначен е Дисциплинарен съвет, които приготвя образуването на дисциплинарно дело против Виктор Стойчев – тогава шеф на офис за обслужване-Ловеч към Търговско дружество на Национална агенция за приходите Велико Търново, за нарушаванията, разказани в отчет вх.№94-В-409/16.05.2019 година По формираното дисциплинарно дело Съветът е провел две съвещания на 18.06.2019 година и на 24.06.2019 година и е събрал писмени доказателства – направения отчет от Инспектората и приложенията към него. Съветът е открил, че в интервала 01.06.2017 година – 08.10.2018 година Виктор Стойчев е осъществил 512 пъти достъп до данъчно-осигурителна информация за физически и юридически лица в осведомителните система на Национална агенция за приходите, като за 475 достъпа не е показал пред проверяващите длъжностни лица от Инспектората на Национална агенция за приходите съображение за осъществяването им.

Дисциплинарният съвет е намерил доста повече неоторизирани влизания, само че са фиксирали 512, тъй като са се спрели единствено на влизанията за интервала 01.06.2017 година – 08.10.2018 година

При разбора на откритите условия Дисциплинарния съвет е стигнал до извод, че Виктор Стойчев е направил нарушавания на член 10, алинея 2 от Кодекса за държание на чиновниците в държавната администрация /КПСДА/ и раздел 3, т. 1 от Етичните правила за държание на чиновниците на Национална агенция за приходите, т. 9.3.1 от Политиката на осведомителна сигурност на Национална агенция за приходите, Правилата за правата и отговорностите на потребителите, ползващи осведомителни активи на Национална агенция за приходите и писмо на Централно управление на Национална агенция за приходите изх.№ 26-А-37/18.07.2016 година по отношение на непозволено култивиране на предпазена информация от чиновници на Национална агенция за приходите.

Тези нарушавания на нормативни и вътрешно-служебни правила Дисциплинарният съвет е квалифицирал като дисциплинарни нарушавания по член 89, алинея 2, т.1 от ЗДСл – несъблюдение на служебни отговорности, по член 89, алинея 2, т.3 от ЗДСл – неспазване кръга на служебните отговорности и по член 89, алинея 2, т.5 от ЗДСл – неспазване разпоредбите на КПСДА чл.10, алинея 2 и член 5, алинея 2. Въз основа на откритото по дисциплинарното дело, Дисциплинарния съвет е постановил Решение № РЦУ-80 от 15.07.2019 година, в което са изложили разбор на откритите обстоятелства, дадена е подготовка на осъществените дисциплинарни нарушавания, направени са заключения за тежестта им и е образувано решение за налагане на жалбоподателя дисциплинарно наказване " уволняване " по член 90, алинея 1, т. 5 от ЗДСл. На 17.07.2019 година преписката е доведена до знанието на изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите. Виктор Стойчев е поканен два пъти да се яви за пояснение при изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите, само че той не се явява.

На 26.07.2019 година е издадена Заповед № ЗЦУ-1139/26.07.2019 година на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите за налагане на дисциплинарно наказване " уволняване ", а на 29.07.2019 година е издадена Заповед № 1835/29.07.2019 година на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите, с която е прекъснато служебното правно отношение с Виктор Василев Стойчев заради дисциплинарно уволняване.

Стойчев апелира в Административен съд-Ловеч, където губи делото. Констатациите за нарушаванията му като шеф на офис за обслужване-Ловеч към Търговско дружество на Национална агенция за приходите Велико Търново и уволнението му от тази позиция са доказани с Решение № 49/2.03.2020 година по адм.д.№386/2019 година







Виктор Стойчев жали и пред Върховния административен съд. С Решение № 14326/18.11.2020 година Върховен административен съд оставя в действие решението на Административен съд-Ловеч. Потвърдено е, че Виктор Стойчев е дисциплинарно уволнен от Национална агенция за приходите поради сбъднат от него неоторизиран 512 пъти достъп до данните на стотици физически и юридически лица – сметки, заеми, кредитни и дебитни карти, отговорности, данъчно-осигурителна информация за физически и юридически лица в осведомителните система на Национална агенция за приходите.







Това е колосален скандал, за който от " Промяната " би трябвало да изясняват дълго. И отново няма да намерят аргументи, с цел да оправдаят това скандално предопределение на регионален шеф в област Ловеч. Да не забравяме, че става дума за висша позиция, с сан на зам.-министър.

Днешният регионален шеф на Ловеч Виктор Стойчев се оказва и неосъществим в партийното номадство! Фактите са потресаващи - бил е кандидат-депутат от Съюз на демократичните сили, общински консултант 2015-2019 година от ГЕРБ (гражданска квота), само че стартира да поддържа в един миг групата на Българска социалистическа партия в Общински съвет-Ловеч. Бил е претендент народен представител от Евролевицата, а сега е общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация! Бил е претендент за кмет от Вътрешна македонска революционна организация на последните локални избори. В момента към този момент е прелетял като чевръст политически горски дух в " Продължаваме промяната "! Да си ги носят на тил, затова!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР