Четвъртокурсничката Милица Иванова от специалността Медицинска сестра в Тракийския университет

...
Четвъртокурсничката Милица Иванова от специалността Медицинска сестра в Тракийския университет
Коментари Харесай

Студентка дари предпазни шлемове на центъра за спешна помощ в Стара Загора

Четвъртокурсничката Милица Иванова от специалността " Медицинска сестра " в Тракийския университет подари 30 защитни шлема на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в Стара Загора. Тя е и един от доброволците от Медицинския факултет, които са декларирали, че при потребност ще вземат участие в битката с COVID-19. 
„ Все още не съм се присъединила на първа линия с здравна помощ и сега това е моят метод да оказа помощ . Мисля, че всеки един човек е задължен да помогне с каквото може без значение дали сме в изключително състояние или не. Аз го почувствах като мой дълг към обществото и към моите сътрудници “, споделя Милица. 
Работещите в незабавния център медици са трогнати от жеста на момичето и споделиха, че актът й е знак, че бъдещите им сътрудници ще извършват със сърцето си Хипократовата клетва.
„ Няма по-респектиращо от това човек да се сети самичък за хората, които имат потребност и да подари. Радвам се, че студентите от Тракийския университет са подготвени да оказват помощ. Това ми дава успокоение, че след нас остава нещо скъпо “, споделя доктор Теодора Дражева, завеждащ ЦСМП - Стара Загора. 
„ Изказвам голяма признателност към Милица за този жест, който ще защищити мен и моите сътрудници, които са на първа линия. С такива хора съм сигурна, че ние ще преборим този вирус “, споделя старшата сестра на центъра Елена Стефополу. 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР