Четвъртият ден на Sofia Open 2022 определено ще бъде най-вълнуващият

...
Четвъртият ден на Sofia Open 2022 определено ще бъде най-вълнуващият
Коментари Харесай

Три мача от ден №4 на Sofia Open, които не бива да пропускате


Четвъртият ден на Sofia Open 2022 несъмнено ще бъде най-вълнуващият от началото на шампионата. Разбира се, с максимален интерес се чака мачът на Григор Димитров, който се завръща в „ Арена Армеец “ пет години след паметния край против Давид Гофен. Това обаче не е единственият трогателен конфликт в програмата. Александър Лазаров ще се изправи против четвъртия подложен Лоренцо Музети, а Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили преследват победа, която е доста нужна и на двамата.

Григор Димитров – Иля Ивашка (четвърти мач на централния корт, не преди 18:00 ч.)

Дори да искахме, нямаше по какъв начин да сложим различен дуел преди всичко в листата. Местният любим Григор Димитров се завръща на Sofia Open пет години след последното си присъединяване, като още веднъж е измежду главните любимци за купата.

Димитров преследва първия си ATP трофей от 2017 година насам, както и втори в София. Освен това днешняит конфликт ще бъде първи на закрит хард корт за българина от началото на годината. На тази настилка той записа единствено 17 победи в последните четири сезона, само че пред цялостните трибуни на „ Арена Армеец “ трикратният полуфиналист от Големия шлем сигурно ще бъде пределно окуражен да сложи началото на нова победна серия на Sofia Open.

От своя страна Иля Ивашка стартира присъединяване си в София с сложна победа над Майкъл Имер в мач, траял 3 часа и 24 минути – най-дългият в шампионата до този миг. Белоруският тенисист сподели много съмнения в отбранителен проект, като инкасира пет пробива в хода на дуела. Ивашка дебютира на Sofia Open предходната година, като бе заставен да се отдръпна поради контузия на осминафинала.

Днешният мач ще бъде трети сред Димитров и Ивашка, като и двата им предишни конфликта се състояха предходната година. Настоящият №71 надви на осминафинала в Женева (6-4, 6-4), само че след това първата ни ракета взе реванш, триумфирайки на старта във Вашингтон (6-2, 7-6).

Александър Лазаров – Лоренцо Музети (пети мач на централния корт)

Александър Лазаров е на крилете на вдъхновението, откакто в понеделник записа първа победа в главната скица на Sofia Open, както и дебютен триумф над тенисист от Топ 100 на ранглистата. Българинът надви в два сета над международния №74 Иржи Лехечка, като в нито един миг не изоставаше в резултата. Лазаров се намира в отлична форма, като преди месец доближи да първия си Чалънджър полуфинал, след което бе с главен принос за триумфа на България над РЮА за купа Дейвис. Третата ни ракета играе и на двойки с Александър Донски шампионата в София, като през вчерашния ден двамата се класираха за четвъртфиналите.

Лоренцо Музети ще се окаже в обстановка, от която несъмнено не пази положителни мемоари. Подобно на дебюта си в шампионата предходната година, четвъртият подложен ще започва против участващ с „ уайлд кард “ българин, като през 2021 година загуби от Димитър Кузманов. През лятото Музети завоюва най-голямата купа в кариерата си, триумфирайки на ATP 500 шампионата в Хамбург, а салдото от четирите му мача на закрити хард кортове тази година е 2-2. Италианецът доближи до полуфинал в Ротердам, само че предходната седмица отпадна още на осминафинала в Мец след проваляне от Себастиан Корда.

Фернандо Вердаско – Николоз Басилашвили (втори мач на централния корт, не преди 14:30 ч.)

Преди да пристигна моментът за мачовете с българско присъединяване, ни следва различен забавен дуел – този сред Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили. Последните две седмици не бяха по никакъв начин положителни са испанеца. Той загуби от Корай Кърджъ на осминафинал на Чалънджър шампионата в Истанбул, след което взе присъединяване в конкуренцията в Сан Диего, където претърпя проваляне в два сета още на старта.

Вердаско дебютира на Sofia Open през 2019 година и стигна до четвъртфинал, където загуби от Матео Беретини. Именно това е и последният му до този миг четвъртфинал на закрити хард кортове, като понастоящем е в серия от седем следващи загуби на тази настилка.

В не изключително добър интервал се намира и Николоз Басилашвили, който бе в серия от шест поредни провали преди шампионата в Мец. Тогава той получи подарък от ориста, откакто в мача със Зизу Бергс изоставаше със сет и пробив, само че белгиецът получи контузия и бе заставен да се отдръпна.

Басилашвили доближи до полуфинал в София през 2017, като това бе първото му класиране на тази фаза на закрити хард кортове на равнище ATP. След това грузинецът се изяви в шампионата още два пъти – през 2019 и 2020, само че не записа нито една победа.

Днешният мач ще е четвърти сред Вердаско и Басилавшили, като досега салдото е 2-1 в интерес на испанеца.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР