Четвърт век по-късно Солун отново се изправи на крака пред

...
Четвърт век по-късно Солун отново се изправи на крака пред
Коментари Харесай

Огромна почит към Любо Ганев в Солун

Четвърт век по-късно Солун още веднъж се изправи на крайници пред Любомир Ганев, оповестява Българската федерация по волейбол.
Президентът на родната централа получи приз за заслуги към гръцкия град и волейбола в международен мащаб. През 1997 година Любомир Ганев донесе историческа първа купа за локалния Арис. За първи път тогава тим отвън Атина завоюва купата в шампионата по волейбол за мъже в Гърция.

Ганев се завърна в залата на триумфа, направи куп фотоси и обра премиите. В негова чест показателен мач изиграха част от съотборниците му – към този момент побелели и тромави, само че с плама от преди четвърт век.

„ Много благополучен съм, че след 25 години съм още веднъж тук и още веднъж да си спомним за прелестните моменти, които изживяхме. Преди бях на залата като играч, а в този момент се връщам като началник и президент на Българската федерация. Но мога да кажа, че още ми липсва да съм на игрището, да забивам и да се веселя като малко дете пред вас почитателите. Искам да благодаря на треньора Костас Харитонидис кой за всички нас беше като татко. Да благодаря на всички състезатели, с които минахме през толкоз сложни моменти, само че най-после бяхме благополучен и спечелихме шампионска купа за Арис “, разяснява Любомир Ганев.

На церемонията участва президентът на гръцката федерация Йоргос Карабецос, на който Ганев подари своята книга „ Светът от високо “. Кадри от нея непреъснато се въртяха на огромна стена, припомняйки най-славните моменти от кариерата на 210-сантиметровия колос. Деца от школата на Арис обиколиха българската легенда за обща фотография – спомен с индивида, водил с безпощадната си офанзива отбора към първата и единствена до момента купа в историята на клуба.

За Ганев награждаването беше завършек на петдневна аудиенция в Солун. В края на предходната седмица той беше представител на европейската централа (ЦЕВ) на подготовка за шампионата на Стария континент за дами до 19 години.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР