Четохте ли текста на Конвенцията? Появи ли ви се желание

...
Четохте ли текста на Конвенцията? Появи ли ви се желание
Коментари Харесай

Дончев: Четохте ли Истанбулската конвенция? Поискахте ли да си облечете рокля и да обуете копринени чорапи

" Четохте ли текста на Конвенцията? Появи ли ви се предпочитание да облечете рокля и да обуете копринени чорапи? Няма такива текстове в Истанбулската спогодба ". С тези въпроси и отговори вицепремиерът Томислав Дончев разяснява в утринния блок на БТВ горещата тематика в последните седмици за Истанбулската спогодба.

„ Никъде не написа за трети пол ", посочи той и допълин:

„ Социален стандарт е мъжът да цепи дърва, а дамата да прави баница " разясни вицепремиерът.
В разногласията по конвенцията той вижда „ рециклирани тези ".
„ Факт е, че се появиха подозрения по отношение на конвенцията. Щом има сходни подозрения, дано позволим обществото да организира нужния спор, за колкото време е нужно. Аз си мисля, че главните групи, които излъчват страхове, се разделят на такива, които имат действителни страхове, такива, които искрено злоупотребяват със обстановката. Нека да тече полемика, колкото време е належащо, нищо напук ", сподели още Дончев.

По случая с насилието в центъра от фамилен вид „ Хризантема " в Габрово текат инспекции на няколко служби и всеки забъркан, в това число всеки, който е показал безгрижие, ще си носи отговорността, добави Томислав Дончев по другата тематика, която развълнува обществото в последните дни.

„ Със сигурност това значи освобождение от работа, само че отговорността не свършва до такава степен. Тя бива и административна - доколкото разбрах няколко души към този момент са получили актове. Разбира се, в случай че се потвърди, се носи и наказателна отговорност ", сподели Дончев, който е и някогашен кмет на Габрово.

„ Очевидно на равнище личен състав е имало проблем. Самият факт, че някой е направил принуждение, различен е снимал, допуска, че минимум още един човек е знаел и не е споделил. Каква е технологията на информиране - по кое време, в чии ръце са се озовали тези записи, ще схванат служби и прокуратура, добави Дончев.

„ Голямата задача тук е грижата за деца, посочи той. Ако не ме лъже паметта 11 или 12 от 13-те души личен състав на центъра са освободени. Ако се освободят едновременно толкоз доста обществени служащи, психолози, работата им незабавно би трябвало да бъде поета от различен, а това не е лесна задача, тъй като тези деца са извънредно сензитивни, в това число във връзка с промяна на хората към тях ", сподели още Дончев.

„ Този случай би трябвало да бъде развързан до дъно и да бъдат извлечени всички поучения ", посочи той.

По думите му „ една малко по-задълбочена инспекция във всички сходни институции няма да е непотребна ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР