Скорошни доклади разкриват, че Русия е попаднала на значителни запаси

...
Скорошни доклади разкриват, че Русия е попаднала на значителни запаси
Коментари Харесай

Русия откри огромни залежи на петрол в Антарктика

Скорошни отчети разкриват, че Русия е попаднала на обилни ресурси от петрол и газ в английската антарктическа територия, предизвиквайки опасения по отношение на евентуални сондажи в тази предпазена от околната среда зона.

Новооткритите ресурси се правят оценка на към 10 пъти повече от общото произвеждане на нефт в Северно море през последните петдесет години.

Документи, показани в Народното събрание, разкриха, че съветски проучвателен кораби са виновни за откритието, като част от проучвателните старания, извършени от RosGeo, водещата геоложка изследователска организация в Русия.

Антарктида е предпазена от Договора за Антарктика от 1959 година, който не разрешава изследването на минерали и нефт в района. Интересите на Обединеното кралство по въпросите на Антарктика попадат под юрисдикцията на Министерството на външните работи.

Договорът има за цел да резервира Антарктика за мирни цели и да предотврати превръщането й в източник на интернационален спор.

Дейвид Рътли, парламентарен заместник-държавен секретар за Северна и Южна Америка и Карибите, увери депутатите, че външното министерство счита, че дейностите на Русия в региона са най-вече за научноизследователски цели. Той означи, че Русия неотдавна е удостоверила уговорката си към правилата, изложени в контракта.

Експертът по Антарктика Клаус Додс от Кралския лицей Холоуей обаче изрази песимизъм, предполагайки, че дейностите на Русия наподобяват по-скоро свързани с изследването на петрол и газ, в сравнение с с научното проучване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР