Много фигури в индустрията критикуваха неблагоприятната регулаторна среда за криптовалута

...
Много фигури в индустрията критикуваха неблагоприятната регулаторна среда за криптовалута
Коментари Харесай

САЩ срещу Япония: Коя е по-добрата регулаторна среда за криптовалутите?

Много фигури в промишлеността подлагаха на критика неподходящата регулаторна среда за криптовалута в Съединените щати, като я сравняваха с Япония.

Марк Кюбан и про-XRP юристът Джон Дийтън настояват, че Съединени американски щати би трябвало да подобрят своя метод.

Кюбан посочи отговора на Япония на срутва на Mt. Gox, като акцентира фокуса й върху отбраната на вложителите. Той уточни, че до момента в който крипто тържищата като FTX бяха изправени пред банкрут в Съединени американски щати, японските им сътрудници останаха платежоспособни. FTX Japan, да вземем за пример, се оправи с колапса си по друг метод, даже възвърне средствата на кредиторите.

Дийтън се причисли към полемиката, критикувайки SEC за опитите си да упражни власт над суверенни народи като Япония. Той означи, че до момента в който Съединени американски щати класифицират XRP като скъпа книга, други страни като Япония, Швейцария, Сингапур и Обединеното кралство я дефинират по-различно.

Дийтън също акцентира продължаващата неизясненост в крипто регулацията на Съединени американски щати, цитирайки неотдавнашната подредба на SEC на избрани алткойни като скъпи бумаги в своето “Wells уведомление ” до Robinhood.

В отговор доста водачи в крипто пространството се застъпват за посланичество на промишлеността в Конгреса, с цел да оформят удобни разпореждания. Дийтън, по-специално, разгласи своята кандидатура за Сената на Масачузетс, целяйки да провокира сенатор Елизабет Уорън, изтъкнат критик на криптовалутите. Дийтън има вяра, че свалянето на Уорън е от значително значение за представителството на крипто във Вашингтон.

С поддръжката на разнообразни авторитетни крипто персона, предлагането на Дийтън за Сената значи по-широк напън за усъвършенствано крипто контролиране в Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР