Четирите технологични гиганти изтъкват, че техните компании, клиенти и потребители

...
Четирите технологични гиганти изтъкват, че техните компании, клиенти и потребители
Коментари Харесай

Американски технологични компании с последен опит да спрат митата върху китайския внос

Четирите софтуерни колоси акцентират, че техните компании, клиенти и консуматори ще страдат диспропорционално от нарасналите заради митата разноски

Още по тематиката
Търговската война сред Съединени американски щати и Китай кара фирмите да премислят веригите за доставки

Други азиатски стопански системи може да завоюват от смяната, до момента в който американският консуматор ще загуби
6 сеп 2018
Бизнесът счита, че комерсиалното помирение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз няма да е трайно

Европейските и американските компании губят взаимно доверие за развиването си на непознатия пазар
29 авг 2018
Съединени американски щати и Китай си размениха нови мита, няма аспект за договорка

От началото на комерсиалния спор до момента са обмитени артикули за 100 милиарда $
23 авг 2018
Норвежкият върховен фонд се бори с тежестта на комерсиалната война

През второто тримесечие облагата му е 20 милиарда $, само че бъдещата възвращаемост е под въпрос
22 авг 2018
Американските мита против Китай заплашват слънчевия бизнес на Huawei

Продуктите на китайския колос са изправени пред нови цени върху вноса на китайска електроника в Съединени американски щати
22 авг 2018 Четири от най-големите американски софтуерни компании са изпратили общо писмо до комерсиалния представител на страната Робърт Лайтизър с молба да бъдат предпазени от третия кръг мита на президента Доналд Тръмп против вноса от Китай на стойност 200 милиарда $. Cisco, Dell, Hewlett Packard Enterprise и Juniper Networks показват паниката си, че митата над китайско мрежово съоръжение непосредствено и диспропорционално ще навредят на личните им бизнеси и на американската стопанска система, написа Financial Times.

Момент на обезсърчение

Според фирмите, в случай че мита от 10-25% влязат в действие върху китайско мрежово съоръжение, това ще навреди на американските стопански ползи. До този миг множеството компании от Силициевата котловина избягваха да се изричат непосредствено за комерсиалната война с Китай. Четирите колоса акцентират, че техните компании, клиенти и консуматори ще страдат диспропорционално от нарасналите заради митата разноски.

В писмото също по този начин се споделя, че митата ще се отразят най-много на американските консуматори и ще забавят развиването на американската интернет и облачна инфраструктура, защото многочислени основни хардуерни елементи са наранени от митата. Загубата на работни места и пазарна стойност ще направи американските софтуерни компании по-малко конкурентоспособни по отношение на китайските им противници - противоположното на заложената цел на серията политики.

Засегнатите играчи

Призивът на четирите компании пристигна в петък - последния ден от консултативния интервал на поредна серия мита върху китайски софтуерни артикули на стойност от 200 милиарда $. Стоките, наранени от новата политика, са основни освен за Cisco, Dell, HP Enterprise и Juniper, само че и за Фейсбук, Microsoft, Amazon и Гугъл, които сега се любуват на взрив на пазарните си капитализации, до момента в който се състезават в основаването на облачни платформи. По-скъп хардуер би засегнал дълготрайно всеки от тези основни за американската стопанска система ползи повече, в сравнение с ще навреди на самите производители на хардуера в Китай.

С разнообразни визии от какво се нуждае бизнесът

В четвъртък изследване на Американския институт на сертифицираните обществени счетоводители сподели покачваща се паника измежду американската бизнес общественост поради ескалиращата комерсиална война с Китай. Само 4% от запитаните са декларирали, че по някакъв метод ще се облагодетелстват от митата, до момента в който 49% чакат някаква форма на загуби.

Въпреки това комерсиалният представител Робърт Лайтизър отстоява политиката на Тръмп за митата и твърди, че те са метод да се реализира нараснал разцвет, както и че застъпването за американския бизнес посредством задгранични мита е обичайната консервативна политика. Смята се, че настроеният протекционистки Лайтизър, който търпи непрекъснати рецензии и от двете страни в Конгреса, има цялостното доверие на президента Тръмп.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР