Четиринадесет месеца след нахлуването си в Украйна, Русия постигна малко

...
Четиринадесет месеца след нахлуването си в Украйна, Русия постигна малко
Коментари Харесай

Репресиите на Русия срещу собствените ѝ войници в Украйна

Четиринадесет месеца след нахлуването си в Украйна, Русия реализира малко облаги, като в същото време претърпя катастрофални загуби: през февруари отчет на Център за стратегически и интернационалните проучвания пресметна, че броят на починалите съветски бойци е някъде сред 60 000 и 70 000. Загубите в украинската защита са по-малко ясни, макар че отчетите демонстрират, че са по-ниски, пише TIME.

Москва явно обезверено желае да обърне клатещия се брой на своите трупове. През септември президентът Владимир Путин повика повече от 300 000 резервисти, с цел да поддържат нашествието - първата повиквателна на страната след Втората международна война. Кремъл също по този начин разкри проекти за увеличение на въоръжените си сили, като промени наложителната си наборна стратегия, която изисква мъжете да служат в армията една година, с цел да обхване тези на възраст от 21 до 30 години, повишавайки горната граница от 27 тази година, само че чакайки за неопределен срок за повишение на долната граница от 18.

Русия приканва наборници два пъти годишно, през есента и пролетта, само че могат да бъдат оповестени и еднократни мобилизации. Съдейки по изселването на близо 400 000 руснаци малко след септемврийската готовност, не доста хора желаят да се причислят към бойното поле в Украйна.

Държавната дума, долната камара на съветския парламент, небрежно утвърди закон в понеделник, което прави по-трудно избягването на плана на два пъти годишно, като горната камара е подготвена да подпечата предлагането и се чака Путин да го подпише. Законът би разрешил да се издават електронни призовки за наборници и ще се смята за публично получена такава призовка, откакто попадне в цифровата пощенска кутия на обещано лице.

На тези, които са призовани, неотложно се не разрешава да напущат страната, а укриващите се са изправени пред санкции, вариращи от лишаване на шофьорските им книжки до възбрана за изтегляне на банкови заеми и ипотеки.

Новият закон запълва дългогодишна празнота в метода, по който Русия укрепва своите сили, споделя Матю Съсекс, помощник в Центъра за стратегически и отбранителни проучвания към Австралийския народен университет. " Това сигурно ще увеличи доста числеността в Русия ", споделя той пред TIME.
 Защо Украйна не стартира контранастъплението и по какъв начин се готви за него Русия
Защо Украйна не стартира контранастъплението и по какъв начин се готви за него Русия

Анализ на Би Би Си

Преди това на наборниците трябваше да бъдат връчени — и да подпишат — документите си за набор персонално или посредством своите работодатели, което позволяваше на укривателите да пренебрегват или да се скрият от военните. " Русия има проблеми с набора от години, даже още от Чечня ", споделя Съсекс, " и от време на време единствено 10 до 15% фактически се появяват. "

Кремъл упорства, че времето на новия закон няма нищо общо с друга евентуална готовност в актуалната война, а е по-скоро част от настоящата рационализация на съветската стратегия за повикване. Съсекс обаче споделя, че този ход евентуално удостоверява, че Москва е изправена пред дефицит на мощ, защото се стреми да възобнови своята отслабваща атака в Украйна.

Когато Москва събра евентуални бойци през септември, тя в последна сметка трябваше да изпрати хиляди вкъщи, тъй като бяха счетени за " негодни за работа " и все пак съгласно известията в последна сметка изпрати някои едвам подготвени наборници, както и физически негодни възрастни хора на фронтовата линия.

Съсекс споделя, че Русия следва метод на " месомелачка ": активизиране на допустимо най-вече хора, с цел да уморят Украйна, макар че това води до повече жертви от тяхна страна. " Използването им на полесражение по метода, по който руснаците са създали, е главно да употребяват мобилизирани войски в човешки талази, да накарат украинците да ги гръмнат и това разкрива техните позиции, тъй че по-късно да употребяват по-добри сили, с цел да нападат украинците ", споделя той.

Тъй като спорът в Украйна се трансформира във война на безсилие, Съсекс споделя, че Москва се надява, че в случай че нейните сили съумеят да устоят, това може да накара последователите на Киев да се уморят. Голяма част от помощта за Украйна сега идва от страните от НАТО, като Съединени американски щати са най-големият донор на военна помощ, следвани от Обединеното кралство и Европейски Съюз. " Ако затъне ", споделя той, " тогава доста страни ще кажат, потърсете излаз. "
 Британски военачалник: Войната в Украйна може да продължи десетилетие
Британски военачалник: Войната в Украйна може да продължи десетилетие

Независимо дали им харесва или не, политиците в Европа всъщност са към този момент военновременни лидери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР