Четирима са кандидатите за председател на Европейския парламент - малтийката

...
Четирима са кандидатите за председател на Европейския парламент - малтийката
Коментари Харесай

Четирима са кандидатите за председател на Европейския парламент

Четирима са претендентите за ръководител на Европейския парламент - малтийката Роберта Мецола от Европейската национална партия, шведката Алис-Бах Кунке от партията на Зелените/Европейски свободен алианс, полякът Косма Злотовски от Европейските консерватори и реформисти и испанката Сира Рего от левицата.

До избора се стигна след кончината на ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли, който умря този месец в болница в Италия.

Кандидатите бяха оповестени от заместник-председателя на Европарламента Педру Силва Перейра в пленарна зала в Страсбург, откакто изтече срокът за първия кръг на гласуването.

Четиримата ще създадат къси презентации на следващия ден сутринта преди първия кръг на гласоподаване, който ще се организира по-късно, а резултатът ще бъде разгласен по обяд.

За да бъдат определени, те би трябвало да завоюват безусловно болшинство от годните гласове, подадени с скрито гласоподаване.

Ако след три тура никой от претендентите не е спечелил, двамата претенденти, получили най-вече гласове на третия тур, ще преминат към четвърто гласоподаване, на което ще бъде определен претендентът, получил най-вече гласове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР