Четирима президенти - Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и

...
Четирима президенти - Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и
Коментари Харесай

Четирима президенти присъстват на откриването на паметна плоча в дома на Желю Желев

Четирима президенти - Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов - ще участват на откриването на паметна плоча в дома на професор доктор Желю Желев в родното му село Веселиново. 

За предаването " Нещо повече " по " Хоризонт " Станка  Желева - щерка на първия демократично определен президент, показа, че самодейността е била на кметовете на Смядово и село Веселиново, които са отправили покана към Президентството за слагането на плочата и ремонта на фасадата на родната къща. И четиримата президенти решили да дойдат на откриването.

Намирам, че това е събитие, което демонстрира извънредно висока политическа просвета, тъй като това са хора много разнообразни, с много разнообразни възгледи, ползи и политически позиции и това, че ще участват и ще бъдат дружно, един до друг, на откриването на тази паметна плоча, за мен, е извънредно трогателен жест.

За мен това е доста огромно самопризнание за моя татко. Нещо доста позитивно. Дълго време за него съвсем не се говореше или се разказваха безспорни погрешни истории. Надявам се че времето ще покаже какъв човек е бил и какъв политик. Моят татко беше човек на концепциите. Той следваше своите хрумвания, само че в никакъв случай не се е водил от стопански ползи. Всичко, което е правил, той го е правил с надълбоко разбиране.  Беше извънредно добър и доста доблестен човек, доста заслужен политик.

В къщата в този момент живее доведеният брат на Желев и не е ясно дали е допустимо стая от нея да бъде превърната в музей. На името на доктор Желев има улица.... в Тирана.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР