Четирима мъже, обвинени, че са членове на ислямистка клетка, която

...
Четирима мъже, обвинени, че са членове на ислямистка клетка, която
Коментари Харесай

Терористите от Барселона влизат в съда

Четирима мъже, упрекнати, че са членове на ислямистка клетка, която стои зад терористичната офанзива в Барселона, при която починаха 13 души предходната седмица, влязоха в съда през днешния ден, съобщи организация Ройтерс (Reuters).

Това се случва ден, откакто хипотетичният водач на буса, който прегази хората на улица „ Ла Рамбла “ беше убит от органите на реда.

Има обвинен за атентата в Барселона, четирима задържани

Втора офанзива в Испания, има ранени

Барселона не е инцидентна цел, какво ще последва

Четиримата, единствените останали живи от мъжете, за които се счита, че са съставлявали клетката, бяха

доведени от Барселона в Мадрид

и бяха заведени за чуването във Върховния съд при строги ограничения за сигурност.

Полицията простреля в понеделник 22-годишния Юнес Абуякуб, който беше разпознат като водача на микробуса. След офанзивата той избяга пешком и умъртви още един човек, с цел да открадне колата му.

Очаква се през днешния ден да бъдат прочетени обвиняванията против арестуваните, в това число за тероризъм, ликвидиране и владеене на оръжие. След това

арестуваните ще бъдат запитани дали желаят да свидетелстват и вероятно ще бъдат разпитани.

Вероятно чуването ще завърши като обвинените ще останат под стража, до момента в който тече следствието, което може да отнеме месеци или даже години, преди да стартира правосъдния развой.

В четвъртък микробус нахлу на пешеходната улица „ Ла Рамбла “ в Барселона и стартира да гази хората там. При нападението починаха 13 души, измежду които и деца на 3 и 7 години. Ранени бяха стотици, а към 50 души, някои от които към момента в сериозно положение, остават в болница.

В петък сутринта полицията простреля други 5 души, които се считат за свързани с нападението. Това се случи при нова офанзива в крайбрежния град Камбрилс, където беше убита една жена. Сред обезвредените терористи беше и брата на Юнес Абуякуб – Хюсеин. Всички обвинени са от марокански генезис.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР