Четирима човека изгубиха битката с коронавируса във Врачанско, сочат данните

...
Четирима човека изгубиха битката с коронавируса във Врачанско, сочат данните
Коментари Харесай

Черен ден! Четирима човека от Врачанско изгубиха битката с коронавируса, откриха огнище на заразата и в Дома в Три кладенци

Четирима индивида изгубиха борбата с ковид във Врачанско, сочат данните на Регионалната здравна ревизия.
Починали са 2 дами на 67 и 73 години, които са били настанени в многопрофилната болница в регионалния град, 1 мъж на 57 години, също приет в болница във врачанската амбулатория, както и мъж на 88 години. Той е бил настанен в болничното заведение в Бяла Слатина.
За последното денонощие на територията на област Враца са регистрирани 85 нови случая на ковид.
6 от новодиагностицираните са настанени за лекуване в Тубдиспансера в града, а останалите са на домашно лекуване. 36 индивида са от Враца - 19 мъже и 17 дами. 16 индивида са новоустановените от Три кладенци. 9 са инфектираните от Бяла Слатина. Сред новите случаи има 1 мъж от Добролево, 1 жена от Попица, 1 жена от Косталево, 1 мъж от Паволче, мъж и жена от Девене, 1 мъж от Згориград, жена от Вировско, жена от Бели извор и една от Баница. Опасната болест са пипнали и 1 мъж от Козлодуй, жена от Градешница, 1 мъж от Зверино, един от Игнатица, мъж и жена от Долна Кремена, 1 мъж от Мездра, 1 жена от Липница, 1 мъж от Селановци, един от Роман, 2 дами от Манастирище и 1 мъж от Хайредин.
3-ма индивида личен състав и 13 консуматори в Дома за пълнолетни лица с умственост в Три Кладенци са 16-те случая в селото. Те са открити интензивно след предприемане на неотложно деяние /пробонабиране/ от страна на РЗИ-Враца във връзка на към този момент доказан случай на разположение от личния състав на дома. С последното общо случаите там са 17.
След получените през вчерашния ден и качени в Националната осведомителна система през днешния ден резултати, е
стартирано незабавно епидемиологичното изследване. Направена е инспекция на място и е направено и връчено
наставление за общи противоепидемични ограничения, които следва да се подхващат в дома. В момента се изготвят самостоятелните наставления за карантина на всички доказани случаи, както и за
всички контактни лица имали непосредствен беззащитен контакт с позитивните случаи, в това число и тези от домашна среда. По данни от настоящото изследване от общо 13 инфектирани домуващи все още със симптоматика са 2 лица /повишена температура 37.6 и общо неразположение/. Останалите 11 към днешна дата са безсимтомни и се следят. Уведомен е персоналният доктор по отношение на здравното наблюдаване на лицата.
Новозаразените 3 лица от личния състав са възпитател, готвач и санитар, като те все още са без недоволства,
За останалите доказани случаи са стартирани и не престават епидемиологичните изследвания за
определяне и предприемане на ограничения по отношение на позитивните и контактните лица, а в границите на днешния ден са направени общо 114 нови наставления за карантина на такива лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР