Четирима членове на областната структура на Младежи ГЕРБ - Сливен

...
Четирима членове на областната структура на Младежи ГЕРБ - Сливен
Коментари Харесай

Четирима младежи от Сливен участват в Националната зимна академия на МГЕРБ

Четирима членове на регионалната конструкция на Младежи ГЕРБ - Сливен вземат участие в Националната зимна академия на МГЕРБ, която се организира във Варна.

Сред 120-те участници от цялата страна са Велмира Вълева –зам.–председател по интернационалната активност на МГЕРБ, Христо Котов - член на Националния изпълнителен съвет на Младежката конструкция на ГЕРБ и още две девойки от Сливен.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри зимния университет на МГЕРБ, който се организира с поддръжката на " Конрад Аденауер ". „ Благодаря на фондация " Конрад Аденауер ", че към този момент 15 години ни се доверяват и ни поддържат. Партньорството ни с фондацията в Берлин е знак, че сме демократи и сме част от евроатлантическото семейство “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че към 20 държавни управления са взели толкоз дълг, колкото държавното управление на „ Продължаваме промяната “ за 1 година. „ Оставихме им 15 милиарда, в този момент те ни оставят по 15 милиарда лв. дълг на година. Колкото харчиш, толкоз би трябвало да изкараш. Правителството би трябвало да има остатък в бюджета. Приходите понижават със 700 млн., а разноските се усилват с над 2 милиарда Това са рисковете, които крие сватбарското предизборно наддаване. Див популизъм “, сподели още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че на доста градове е отрязано финансирането. „ Парите от Плана за възобновяване са за излизане от рецесията, а не се за харчене. Европейска комисия още предишния месец ни сподели, какви опасности крие сватбарското наддаване на бюджета. Ако през днешния ден получиш 70 лева, а харчиш 210 лева до каква степен ще я докараш? Европейски Съюз ни дава фискална рамка и ни споделя да не вършим повече задължения, тъй като дългът ни пораства с милиарди на година и нямаме с какво да ги покрием. Устойчивостта на дълга значи - " не правете повече дълг, нямате с какво да ги покриете ". Втората част на изречението значи, че ни споделят - " имате под 1% растеж на Брутният вътрешен продукт, доста сте слаби, с цел да си позволявате да вършиме това, което си разрешават богатите страни. Почнете да работите, с цел да вдигнете Брутният вътрешен продукт ”, сподели още Борисов.

Той уточни, че съвестта му е чиста, тъй като е предизвестил българските жители, какво ще се случва. „ Преди две години ви предизвестих, че следва безпорядък. Вече няма политик в България, който да не стартира с изречението, че страната ни е в безпорядък. В Плана за възобновяване сме записали едни акумулатори, които не ни правят работа, а за тях ще се изхарчат милиони и няма други вложения. Еконта пристигна и ви излъга хубаво - 4 автомагистрали на година, 5 моста. Къде са ви язовирите, мостовете? “, попита Борисов.

„ Не се подвеждайте, тъй като служебното държавно управление извади доста далавери, само че не поради нас, а тъй като след това ще ги напишат на сметката на Радев. Ние би трябвало да обясняваме на хората, какво следва. Нима генерации политици не желали да се дават по-големи пенсии и заплати, само че ето Европейски Съюз ни споделя –фискална правдивост, другояче ни чакат наказания ”, съобщи пред младежите Бойко Борисов.

По думите му девизът на ГЕРБ за локалните избори би трябвало да бъде: „ Да не позволяваме да се случи в общините това, което се случи с страната последната година и половина, с помощта на Промяната “.

Народният представител от ГЕРБ Делян Добрев уточни, че следва да се изтегли нов дълг от 38 милиарда. Като причина той открои следствията от ръководството на „ Промяната “. “Ние ще продължим заплащането на тази сметка още дълго време. За последните 30 година е имало 24 държавни управления и са изтеглили 37 милиарда лева дълг. Ние в този момент ще изтеглим 38 милиарда лева Икономиката на страната ще се свие с 4% ”, изясни Делян Добрев.

Сред лекторите през днешния ден бяха кметът на Варна Иван Портних, народните представители Делян Добрев, Христо Гаджев, Даниел Митов, Георг Георгиев, Мартин Харизанов. Форумът продължава и на следващия ден със срещи с политолози.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР