Четирикратният олимпийски шампион Мо Фара спечели първата титла на Световното

...
Четирикратният олимпийски шампион Мо Фара спечели първата титла на Световното
Коментари Харесай

Мо Фара спечели шесто световно злато

Четирикратният олимпийски първенец Мо Фара завоюва първата купа на Световното състезание по лека атлетика в Лондон. 33-годишният роден в Сомалия, само че състезаващ се за Англия, спортист ликува в бягането на 10 000 метра. Фара реализира най-хубав резултат в света за сезона след 26:49.51 минути.

Сребърния орден завоюва угандиецът Джошуа Джептегей с персонален връх от 26:49.94 мин, а с бронза остана кениецът Пол Тануи с 26:50.60 мин.

" Беше невероятна вечер. Какъв път до края на кариерата ми в Лондон! Това беше особено. Сега съм изтощен, имам няколко охлузвания от бягането, само че би трябвало да бъда мощен. Ще ме прегледа лекар и ще бъда подготвен за 5000 м. Имам няколко дни да се възстановя ", сподели Фара.

Той ще взе участие и в бягането на 5000 м в Лондон, като това ще е и последното му съревнование на писта. От идващия сезон Фара ще се преориентира единствено към шосейните бягания.

За Фара купата е шеста от международни шампионати. Ако завоюва златото и в бягането на 5000 м, той ще повтори достижението си от шампионатите на планетата в Пекин през 2015 година и Москва през 2013 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР