Четирикратната олимпийска шампионка по биатлон Дария Домрачова (Беларус) обяви края

...
Четирикратната олимпийска шампионка по биатлон Дария Домрачова (Беларус) обяви края
Коментари Харесай

Дария Домрачова прекрати кариерата си

Четирикратната олимпийска шампионка по биатлон Дария Домрачова (Беларус) разгласи края на спортната си кариера на специфична конференция в Минск.

" Приключвам спортната си кариера. Това решение е добре премислено, въпреки че не ми беше по никакъв начин елементарно да го взема. Дълго се колебаех, пробвах се да намеря компромис, който да ми разреши да се грижа и да дисциплинирам детето ми и да продължа с професионалния спорт. За страдание не открих оптималното решение, което да ми разреши да съвместявам тези две доста значими неща от живота ми ", съобщи Домрачова, която на 3 август ще навърши 32 години.

Домрачова и брачният партньор й - легендата на норвежкия биатлон Оле Ейнар Бьорндален, имат щерка Ксения, която се роди през октомври 2016 година. Самият Бьорндален още през април разгласи, че стопира със спорта.

Тя завоюва три златни олимпийски оценки в Сочи 2014 и добави още едно от Пьончан 2018. Тя също по този начин взе сребро в Пьончан и бронз във Ванкувър 2010.

 Състезателката от Беларус има и две международни трофеи през 2012 и 2013 година, както и 34 победи в Световната купа, която завоюва през сезон 2014/2015.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР