Четири училища от София и Пловдив се включват в проект

...
Четири училища от София и Пловдив се включват в проект
Коментари Харесай

В София и Пловдив започват да изпитват учениците с иновативна онлайн система


Четири учебни заведения от София и Пловдив се включват в план за изпитване и оценяване напълно в електронна среда. Учебните заведения ще употребяват новаторски програмен продукт, създаден в Швеция, който ще бъде прибавен и в българската просветителна система. Проектът е подсилен от Министерството на образованието и ще стартира през януари, оповестява Българска национална телевизия.

Приложението се настройва през облака на " Google " за образованието и се осъществя от Център за креативно образование. Целта е изпитвания , контролни , класни , национални оценения и матури да се организират напълно в електронна среда.

" Избрахме учебни заведения, които имат доста висока софтуерна подготвеност, те се приготвят още преди пандемията с внедряване на технологии. Това са три столични гимназии - 51-о учебно заведение, 119-о учебно заведение, Втора британска гимназия и пловдивската гимназия " Иван Вазов ", описа Александър Ангелов, шеф на Център за креативно образование.

Подобен вид изпитвания се осъществят в езиковата гимназия в Пловдив за трета поредна година.

Пловдив ската гимназия е първото гугъл референтно учебно заведение в Югоизточна Европа, първото учебно заведение, което стартира да вкарва, образователни стаи без хартия, съобщи Стефан Стоянов, заместник-кмет " Образование " в Община Пловдив.

Изпълнителите на плана са безапелационни, че системата е предпазена от външна интервенция, а електронното изпитване и оценяване ще спести разноски и неточности. Според десето класни ците Бояна и Симеон от Езикова гимназия " Иван Вазов " ученето в електронна среда е по-интересно и ангажиращо.

Предстои в средата на януари да се организира първата електронна олимпиада по непознат език. Иновативният програмен продукт за електронно изпитване може да се приложи и в университетите, които имат софтуерна подготвеност.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР