Четири стари сметища в Бургаско, които са били закрити, ще

...
Четири стари сметища в Бургаско, които са били закрити, ще
Коментари Харесай

Стари сметища се отварят временно заради наводненото депо в Бургаско

Четири остарели сметища в Бургаско, които са били закрити, ще бъдат отворени краткотрайно поради наводненото районно хранилище за боклуци, което има проблем с дренажната система и се нуждае от ремонт. Това реши Министерския съвет на изключителното си съвещание в понеделник.

В нощта на 24 против 25 октомври мощен дъжд аргументи скъсването на стените на седем язовира в Бургаска област, което взе три жертви, и заля районното хранилище за боклуци, което бе намерено единствено преди година. Това сътвори проблем с извозването на боклука от общините в района.

Затова кабинетът реши, като незабавна мярка за обезпечаване на краткотрайното предпазване на сметта до възобновяване на работата на депото, боклуците да се извозват на старите сметища в Бургас, Карнобат, Несебър и Поморие. Те ще бъдат отворени до 30 ноември 2017 година, докато очевидно се чака да бъдат решени проблемите с наводненото хранилище.

Правителството реши още да отпусне 1 млн. лева за двете общини в Бургаско, потърпевши най-тежко от пороите. На община Камено се дават 600 000 лева, а на община Бургас – 400 000 лева. Парите са за почистване на пътната мрежа, речните кревати и деретата от наноси и дървесна маса, както и за наложително възобновяване на повредените здания и инфраструктурни обекти. По този метод ще се подкрепи възобновяване на естествения темп на живот в засегнатите територии.

Сумата ще бъде обезпечена от запаса за непредвидени и неотложни разноски по Закона за държавния бюджет, показват от правителственат апресслужба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР