Четири сериозни оферти за закупуването на Манчестър Юнайтед се очакват

...
Четири сериозни оферти за закупуването на Манчестър Юнайтед се очакват
Коментари Харесай

Очакват се четири сериозни оферти за Манчестър Юнайтед

Четири съществени предложения за закупуването на Манчестър Юнайтед се чакат преди крайния период, който е 17-ти февруари, оповестява Sky Sports. В края на предходната година притежателите на " алените дяволи " - семейство Глейзър - признаха, че са подготвени да се разделят с клуба, в случай че получат уместно предложение.

До момента само английският предприемач сър Джим Ратклиф намерено е декларирал интереса си да стане притежател на Юнайтед, само че се чака Глейзър да получат още три предложения - от Катар, Саудитска Арабия и Съединени американски щати. Към момента се смята, че Катар са любимци в конкуренцията и ще предложат най-висока сума за акциите на клуба, въпреки че тя ще бъде надалеч от желаните от Глейзър 6 милиарда паунда. Стоковата борса в Ню Йорк прави оценка Манчестър Юнайтед на 3,2 милиарда паунда.

Очаква се възможна оферта от страна на Катар да бъде посрещната остро от почитателите на клуба, изключително тези в Манчестър. Предимството на сър Джим Ратклиф е, че той ще бъде признат добре от почитателите, а също така работи с банковите колоси Джей Пи Морган и Голдман Сакс, които са подготвени да финансират дълга на Манчестър Юнайтед, който е на стойност 660 млн. паунда.

Преди година Инвестиционният фонд на Саудитска Арабия закуби Нюкасъл, тъй че най-вероятно няма да бъде позволен да вземе втори клуб от Висшата лига, до момента в който към момента не е ясно кой американски вложител демонстрира интерес към Манчестър Юнайтед.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР