Четири полицейски и военноморски академии от Румъния, България и Чехия

...
Четири полицейски и военноморски академии от Румъния, България и Чехия
Коментари Харесай

Румъния, България и Чехия разработват платформа за лицево разпознаване

" Четири полицейски и военноморски академии от Румъния, България и Чехия създават дружно електронна платформа, която да разрешава лицево различаване и идентификация ".

Това сподели зам.-началникът на Висшето военноморско учебно заведение във Варна кап. I сан Николай Великов , който е началник на план FAST от българска страна. Освен ВВМУ, в него вземат участие Полицейската академия от Клуж-Напока (Румъния), Полицейският лицей в Холишов (Чехия), Военноморската академия в Констанца и една IT компания.

Средствата за реализацията на плана - към 200 000 евро, са обезпечени по стратегия " Еразъм + ", изясни Великов. Той описа, че платформата за лицево различаване ще се употребява, когато се осъществя банкет в академиите и претендентите би трябвало да бъдат интервюирани отдалечено.

Според него тя ще може да бъде надграждана и в бъдеще да се употребява и за провеждането на изпити онлайн, с цел да се подсигурява, че няма опити за измами от страна на учащите се.

" Когато платформата е подготвена, ще бъдат осведомени и други учащи полицейски и военни организации у нас, които биха могли да я употребяват ", сподели още Великов.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР