Четири партии пък не са подали годишни финансови отчети тази

...
Четири партии пък не са подали годишни финансови отчети тази
Коментари Харесай

Мощен Трус В Политиката Преди Малко! Тотална Брадва! Закриват Пет Български Партии! Вижте Каква Е Причината!

Четири партии пък не са подали годишни финансови доклади тази година пред Сметната палата. И в случай че това се случи и идната година, към тях ще бъдат приложени същите процедури за закриване, посочи Цветков.

72 партии от 149, които са подали доклади, са показали нулеви финансови доклади, т.е. нулева стойност на приходите и разноските. Това са партии, които нямат дейна активност. Имат обаче регистрации и подават годишни финансови доклади. Те не престават своето битие единствено на хартия. През декември в имуществените заявления на 275 политици и висши държавни чиновници беше открито противоречие за тяхното финансово и имуществено положение.

Тази информация е предадена на Национална агенция за приходите и сега се правят инспекции или проверки за това дали имат недекларирани данъчни отговорности. Когато тези инспекции или проверки приключат, от Национална агенция за приходите дават информацията на Сметната палата и тя се разгласява на уеб страницата, изясни Цветан Цветков.

Той сподели още, че Законът за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество влезе в действие на 23 януари.

В момента тече техническо прекачване на регистъра от Сметната палата към новата комисия. Той към момента е на нашия уебсайт, само че ще бъде трансфериран на уеб страницата на КОНПИ. Така лицата, които заемат висши държавни длъжности ще могат да подадат декларация пред комисията.

Това прекачване ще би трябвало да стане към 9 февруари.

Дирекция " Публичен указател " към Сметната палата се влива в КОНПИ плътно. Служителите, които одобряваха и записаха декларациите и ги ревизираха за сходство, същите се вливат в КОНПИ, изясни още шефът на Сметната палата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР