Четири от 11-те входно-изходни артерии на Пловдив в момента се

...
Четири от 11-те входно-изходни артерии на Пловдив в момента се
Коментари Харесай

Докъде са ремонтите на входно-изходни артерии на Пловдив? Свършиха парите за един от тях

Четири от 11-те входно-изходни артерии на Пловдив сега се ремонтират. Най-големият проблем е в регион „ Северен “, където се реконструират Голямоконарско шосе, Брезовско шосе и Рогошко шосе. В най-натоварената зона – в регион „ Южен “, пък строители работят по Кукленско шосе.
Прочетете още
Какво демонстрира пътната карта на Община Пловдив за ремонтите, която бе направена по искане на кмета Костадин Димитров?

Както TrafficNews писа „ Модър-Царевец “ би трябвало да отвори най-късно до 15 юни. Датата е извънредно значима, тъй като тогава се чака да бъде затворен Бетонния мост за реорганизация. По този метод ще има нова връзка на регион „ Южен “ за колите. Със затварянето на Бетонния мост различен ремонт би трябвало да е завършил – този на Кукленско шосе, защото той ще поеме натоварения трафик от надлез „ Родопи “.

В северната част на града завърши реконструкцията на първия стадий от Рогошко шосе. Там строителите обновиха напълно 1,2 км.  Причините за прекъсването на работата са две – от една страна парите за реконструкцията свършиха, а от друга – администрацията изчаква реконструкцията на другите две входно-изходни артерии в регион „ Северен “.

На процедура на Рогошко шосе няма заложени средства в бюджета за 2024 година. От компанията реализатор „ ИСА – 2000 “ до момента работиха с задатъка,  даден през 2023-а Очаква се при актуализацията на бюджета в края на юни да бъдат отпуснати още пари за реконструкцията на входно-изходната артерия.

Не по този начин стоят нещата с Голямоконарско шосе. Там същата компания, която е реализатор, разполага с всичките 19 млн. лв. за плана, които са държавно финансиране. Срокът, който е даден за всички активност до табелата на Пловдив е 30 юни.  Оттам се чака Община „ Марица “ да получи финансиране до Автомагистрала „ Тракия “ като сумата, която е нужна е близо 40 млн. лв..

Последният обект – Брезовско шосе, също се чака да е приключено до месеци. Все отново там има изискването, че има археология и строителите са мощно подвластни от тях. Това е и повода до момента тази пътна артерия да не е подготвена до момента.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР