Четири наши плажа - на Албена и Бялата Лагуна, както

...
Четири наши плажа - на Албена и Бялата Лагуна, както
Коментари Харесай

Четири наши плажа загубиха Син флаг, други 13 са отличници...

Четири наши плажа - на Албена и Бялата Лагуна, както и дългогодишните участници – Елените и Оазис отпаднаха от Програмата " Син байрак ". Други 13 плажа и едно яхтено пристанище са постигнали международния стандарт Син байрак в България. Това са плажовете на Златни пясъци, Слънчев ден, Свети Влас–Нов плаж, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен, Слънчев бряг-Юг, Несебър-Юг, Поморие-Изток, Созопол-Централен, Созопол-Харманите, Дюни, Дюни-Юг, Аркутино и единствената, отговаряща на международните стандарти и отличена марина в България – Марина Диневи. Това излиза наяве от страницата на Българско придвижване " Син байрак ", откри " Марица ".

Синият байрак е международна екологична премия, присъждана на операторите, които поставят специфични старания да ръководят своята крайбрежна водна среда, яхтените пристанища и плажовете. За да бъдат удостоени със Синия байрак, плажните оператори би трябвало да дават отговор на редица условия, обхващащи екологична информация и обучение, ръководство на околната среда, сигурност и услуги, качество на водата. Това е маркирано в уеб страницата на Българско придвижване " Син байрак ".

Синият байрак е одобрена интернационална скица за награждаване, която работи като гаранция за туристите, че плажът, яхтеното пристанище или туристическият транспортен съд, които посещават, е един от най-хубавите в света, изясняват специалистите.

Особено внимание през идния летен сезон, както и през предходния, се обръща на въздействието на Covid пандемията, която непроменяемо оказва въздействие върху действието на всички бизнеси, като изключително обиден е туризмът. На плажовете със Син байрак се ползват специфични ограничения против разпространяването на вируса, наред с всички други, наложени от критериите на Програмата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР