Четири етапни победи в триседмичните обиколки, световен шампион в индивидуалното

...
Четири етапни победи в триседмичните обиколки, световен шампион в индивидуалното
Коментари Харесай

Мистерия на Тур дьо Франс: защо австралиец напусна в разгара на етапа

Четири етапни победи в триседмичните обиколки, международен първенец в самостоятелното тичане по часовник и купища трофеи на пистата – това е кариерата на 29-годишния австралийски колоездач Роън Денис дотук. В четвъртък по време на 12-яи стадий от Тур дьо Франс обаче Денис изуми всички, напускайки конкуренцията, без да даде никакво пояснение.

Около 80 км преди края на стадия сред Тулуза и Банер дьо Бигор австралиецът слезе от велосипеда в подкрепителния пункт, освен това без да заяви на никого от своя отбор " Бахрейн Мерида ". Денис даже нападна при започване на деня, само че не съумя да се откъсне, като не беше обявено за негова контузия или неразположение.

" Всички сме доста сюрпризирани от това негово решение и всичко, което се случи, откакто чакахме доста от него в петък ", сподели спортният шеф на тима Горазд Щангел.

Денис напусна надпреварата единствено ден преди самостоятелното тичане по часовник в По, за което беше един от огромните любимци.

" Той даже не пожела да приказва с нас, качи се в една от колите на масажистите и се е отправил към финалния град ", прибавиха от тима. След края на стадия от " Бахрейн Мерида " оповестиха, че стартират лично следствие.

Understand this morning that the issue between Rohan Dennis and Bahrain Merida was indeed down to a falling out over TT kit.
— Orla Chennaoui (@SportsOrla) July 19, 2019

Самият Денис отхвърли да приказва с кореспонденти, като напусна обкръжен от своя представител и сътрудника си Андрю Маккейд.

Късно през нощта от " Бахрейн Мерида " изпратиха изказване на Денис, в което още веднъж не бяха посочени претекстовете за дейностите му. " Разочарован съм да напусна надпреварата на тази фаза. Часовникът беше огромна цел за мен, само че предвид на сегашните ми чувства е най-правилно да се откажа. Желая триумф на моите съотборници най-хубавото до края на Тура ".

Според една от версиите Денис е имал разногласия с тима си за оборудването на " Бахрейн Мерида " за бягането по часовник, която е включвала велосипедите, каплите и екипа, с който би трябвало да кара.

Австралиецът е ново попълнение за тима, като подписа двугодишен контракт с " Бахрейн Мерида ". Той взе единствено една победа от началото на 2019 година, като това се случи в първия стадий на Обиколката на Швейцария, който беше тичане по часовник. През предходната година той завоюва по решителен метод международната купа в Инсбрук, като победи с 1:21 минути Том Дюмулен в бягането по часовник.

Тур дьо Франс продължава с самостоятелно тичане по часовник. Дотук лидер в надпреварата е Жулиан Алафилип от " Декьонинк Куикстеп ", който води с 1:12 минути пред първенеца от 2018 година и любимец №1 Герант Томас.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР