Четири дни до старта на най-голямото спортно събитие на планетата

...
Четири дни до старта на най-голямото спортно събитие на планетата
Коментари Харесай

Без еуфория: Олимпиадата е в сянката на пандемията, тестват масово всички състезатели

Четири дни до старта на най-голямото спортно събитие на планетата - Олимпиадата в Токио. В японската столица към този момент са първите спортисти, които ще вземат участие в игрите без аудитория и в сянката на COVID-19. Днес гимнастичка от Съединени американски щати е дала позитивен тест и е изолирана. Директорът на СЗО ще посети Токио преди началото на игрите.

Олимпийските игри - считани за празненство на човешкия дух - този път ще са повече игра на проби. Изпитание за волята и отвън спортните уреди.
В Олимпийското село в Токио към този момент дойдоха някои от тимовете. Знамената им се развяват от постройките, само че атмосферата на тържественост и еуфория, я няма.

Игрите ще бъдат открити в петък, само че още преди началото позитивните проби измежду спортистите и делегациите, са факт. От през вчерашния ден до през днешния ден те са над 12, а първите регистрирани в Олимпийското село, са на южноафрикански футболисти. Целият тим е подложен под карантина.

Положителните проби са в границите на предстоящото, а задачата на тестването е нещата да бъдат под надзор - успокои Браян Маклоски, основен консултант по здравните въпроси на уредниците на Олимпиадата.

" Ако мислех, че всички проби ще са негативни, въобще нямаше да ги вършим. Тестовете са метод да филтрираме хората, които може да са развили инфекцията и могат да съставляват риск на по-късен стадий. Идентифицираме ги рано, отделяме ги, следим контактите им. "

Взети са всички ограничения рискът от заразяване по време на Токио 2020 да е дребен.

" Всяко пресяване понижава риска за всички останали. Цифрите досега в действителност са извънредно ниски, по-ниски от тези, които чакахме да забележим. ", добави Браян Маклоски.

Организаторите са под голям напън да подсигуряват, че Олимпиадата няма да провокира взрив на болест.

Според изследване, оповестено през днешния ден в Япония, 68% от запитаните показват подозрения в способността да се управлява разпространяването на ковид по време на игрите, а 55% са срещу провеждането им в тази обстановка.

Олимпийските игри включват 33 дисциплини на 42 спортни уреди, ще бъдат раздадени 339 комплекта медали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР