Четири държави - Чили, Уругвай, Парагвай и Аржентина, издигнаха съвместна

...
Четири държави - Чили, Уругвай, Парагвай и Аржентина, издигнаха съвместна
Коментари Харесай

4 държави с обща кандидатура за Мондиал 2030

Четири страни - Чили, Уругвай, Парагвай и Аржентина, издигнаха взаимна кандидатура за домакинство на международното състезание по футбол през 2030 година.

Зад кандидатурата, която бе оповестена публично през днешния ден в Буенос Айрес, застана управлението на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ). Чрез нея южноамериканските страни се надяват до отбележат един век от първото международно състезание по футбол, което се състои през 1930 година в Уругвай.

По данни на медиите в Латинска Америка концепцията на КОНМЕБОЛ е тъкмо Уругвай да одобри финала. През 1930 година домакините побеждават Аржентина на стадион " Сентенарио " с 4:2 и завоюват за пръв път най-ценното отличие във футбола. Мачът на откриването на шампионата при сполучлива кандидатура се чака да се организира в Буенос Айрес.

До момента Уругвай, Чили и Аржентина са приемали по един път Мондиала, като това се случва през 1930, 1962 и 1978 година, като и в трите случая първенец става представител на Южна Америка.

Очаква се ФИФА да разгласи избора си на хазаин на международното през 2024 година. Кандидатури за него към този момент подадоха Мароко като представител на Африка, Португалия, Испания и Украйна като представители на Европа, както и първата трансконтинентална тройка, състоящата се от Саудитска Арабия, Египет и Гърция.

Световното състезание през 2026 година ще се организира в Канада, Съединени американски щати и Мексико.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР