Четири британски партии са внесли в парламента на Обединеното кралство

...
Четири британски партии са внесли в парламента на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Четири партии искат вот на недоверие на Тереза Мей, засега такъв няма да има

Четири английски партии са внесли в Народното събрание на Обединеното кралство искане за избор на съмнение на консервативното държавно управление на премиера Тереза Мей. Става дума за Шотландската национална партия, Либерал-демократите, Партията на зелените и Партията на Уелс, написа БГНЕС.
" Надяваме се, че английското държавно управление ще даде време за разискване на нашето предложение преди приключването на работата на Народното събрание за коледните празници ", съобщи водачът на парламентарната група на шотландските националисти в Камарата на общините Йън Блекфорд.
Британското държавно управление е задължено да организира диспути в Камарата на общините за импортирания избор на съмнение единствено при положение, в случай че това предложение е импортирано от водача на формалната съпротива. В момента това е водачът на лейбъристите Джереми Корбин. А Мей към този момент оцеля след избор на доверие и не може да има втори подобен за година напред.
Кабинетът не удовлетвори настояването на Корбин да се организира алегорично гласоподаване по въпроса за внасяне на избор на съмнение персонално на премиера Тереза Мей. Лидерът на лейбъристите дефинира като " недопустимо " нейното решение да отсрочи за идната година гласуването на съглашението за Brexit, което тя контракти с Брюксел. То трябваше да се гласоподава на 11 декември, само че беше отсрочено от Мей поради опасения, че няма да мине в английския парламент.
На 25 ноември водачите на страните от Европейския съюз утвърдиха съглашението с Англия за Brexit. За да влезе в действие, то би трябвало да бъде гласувано от Европарламента и Уестминстър. Самият Brexit би трябвало да се състои на 29 март 2019 година, след което би трябвало да настъпи временен интервал. Той ще продължи до края на 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР