Често забравят Разсеяността е белег за висока интелигентност. Умът им

...
Често забравят Разсеяността е белег за висока интелигентност. Умът им
Коментари Харесай

Оказа се, че голяма част от вредните навици са признак за висока интелигентност!

Често не помнят
Разсеяността е белег за висока просветеност. Умът им е някъде другаде и мислят за няколко неща по едно и също време, заради което постоянно им се случва да не помнят да свършат нещо или да се обадят на някого. Не ги съдете и не ги обвинявайте. Не го вършат преднамерено. Може да са на прага на ново изобретение!
Трудно им е да се провеждат
Умът им е ангажиран с надалеч по-важни неща от това да отидат някъде на време или да си подредят стаята. На пръв взор може да живеят в същински хаос, само че, в случай че ги попитате те с усмивка ще ви кажат, че това е " проведен безпорядък " и незабелязано да сменят тематиката на диалог в посока, която в действителност ги вълнува. Умният човек не може да живее по график и да съблюдава общоприетите стандарти. Той избира да прочете хубава книга, вместо да разтреби, въпреки бельото му да е на всички места в стаята.
Смятат ги за луди
Отдалеч може да ви наподобяват странни и налудничави, само че това е, тъй като постоянно гениите остават неразбрани. Неслучайно Айнщайн е споделил, че мозъкът не се мери в това какъв брой неща знаеш, а във въображението. На пръв взор налудничави хрумвания се трансформират в решения, които трансформират света!
Псуват повече и си лягат късно
Дебело подчертаваме, че не става дума за каруцарска ругатня от Североазапада и доста зависи от обстановката. Интелигентните хора употребяват тези думи в моменти, в които се пробват да обяснят нещо, върху което работят отдавна и не могат да открият решението. Това ги изтезава и те постоянно стоят до късните часове на нощта в търсене на отговори.
Провалът е крачка към триумфа
Умният човек умее да извлича изгоди от всеки неуспех. Той изцяло схваща, че, в случай че неуспехът е дългия път към триумфа и не се отхвърля след първата компликация. Извлича нужните поучения и продължава напред, тъй като единствено простакът се спъва в един камък два пъти.
 
Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР