Често в коментари в социалните мрежи откриваме критики към чистотата

...
Често в коментари в социалните мрежи откриваме критики към чистотата
Коментари Харесай

Торбичките са стотинки, но да замърсиш вън е безплатно СНИМКИ+ВИДЕО

Често в мнения в обществените мрежи откриваме рецензии към чистотата в България. Мръсотия може да срещнем и по улиците на градовете, и по красиви кътчета измежду природата. Но къде е коренът на казуса? Дали не е в персоналната виновност, в персоналната отговорност? Тези въпроси изникват след идната преживелица. Водач твърди, че е станал очевидец на неприятно дело, сторено от негов " сътрудник " на път в Бургаско. На фрагменти се виждат кола, от която жители допускат, че са изхвърлени към този момент ненужни отпадъци. Иван Х., който популяризира обстановката, насочва вниманието на въпросния лидер към съществуването на торбички, струващи стотинки, в които може да се събира сметта.  " А9362МТ - евала, сътрудник. Дано си видиш постъпката от страни и да се замислиш, че една торбичка въм всеки магазин е сред 5 и 15 стотинки. Да вземеш 5 в колата и да си събираш отпадъците там, а не по пътя ", написа Иван Христов. Подобни дейности надалеч не са казус, а публичният отзив към тях е разбираемо негативен. Хората винят манталитета на своите съграждани, които не ценят чистотата. Намират се и такива, настояващи за наказания. Вижте мненията на жителите за конкретката преживелица:  " Връщам се от Гърция, няма метод да се пропусне изхода/пресечката за България, всичко в отпадък в тази посока! Само по боклука може човек да се ориентира!, твърди Иван С.
  " После сходни мрънкат " скапана страна, на всички места било мръсно ", разяснява Павел С.

  " Детето на година и половина събира фасове от плажа и ги хвърля в кофата, този... очевидно е пропуснал първите 7 ", прибавя Ростислав А.
  " Много грозно! Трябва и на челата си да сложим камери, като вървим по улицата. Още по-грозно е.. Почти всеки пети хвърля, до момента в който върви ", отбелязва Милена Г.  " Много грозно. Какъв образец дава на другите? Ако всички изхвърлят по този начин отпадъците си, какво ще стане по улиците? ", разяснява Саша А. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР