Често се срещам с хора, които са на 20, 30,

...
Често се срещам с хора, които са на 20, 30,
Коментари Харесай

Ние често сме отседнали в тази епоха, в която не са ни обичали

Често се срещам с хора, които са на 20, 30, 40 години. Така наподобяват на външен тип. Но когато поговоря с тях излиза наяве, че те сякаш са останали в ранната си детска възраст. И към момента чакат любовта, която тогава са получили по-малко. И ще останат там, до момента в който независимо не се научат да откриват задоволство в себе си.

Ние постоянно сме отседнали в тази ера, в която не са ни обичали. 

Всяка възраст има своите потребности, което значи, че грижите и любовта на родителите за детето им  всяка година имат свое лично значение. 

Когато е напълно малко, детето стартира да развива доверие , така че любовта към него се заключава в потребностите от грижи от майката. Това са потребностите на егото. Ако в тази най-ранна възраст майката е ненадеждна, отхвърля детето и така нататък, това може да сътвори в него непрекъсната недоверчивост и страхове за бъдещото му благополучие. 

В зрялата им възраст с такива хора - пораснали деца - е мъчно да се сътвори контакт, защото те доста постоянно изпитват сътрудниците си и непрекъснато провеждат проби, с цел да се убеждават, че могат да им имат доверие. В една връзка може да се усещат безпомощни и уязвими.

Малко по-късно,  когато е на 2-3-годишна възраст, детето се научава да бъде самостоятелно и развива самоконтрол . Ако родителите попречват развиването в тези области, например като нетърпеливо и настойчиво вършат това, което едно дете не може да направи единствено, или пък в противен случай, като чакат от него дейности, които то не е самосъзряло да извърши, те развиват в него възприятие за позор. И в случай че родителите непрекъснато упражняват правата си над детето и по този метод остават глухи за същинските му потребности, е налице подозрение в способността му да управлява света и да упражнява самоконтрол. 

Като възрастни, тези пораснали деца вместо да бъдат сигурни в себе си, непрекъснато мислят, че са третирани от другите по-внимателно или с съмнение и отрицание. Също по този начин те може да развиват симптомите на обсесивно-компулсивно разстройство или параноичен боязън от гонене.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР