Често преградите, които ни пречат да постигаме целите си и

...
Често преградите, които ни пречат да постигаме целите си и
Коментари Харесай

Промени мисленето си и светът ще те последва: Как да направим живота си по-добър

Често преградите, които ни пречат да реализираме задачите си и да станем по-добри, са единствено в нашите глави. Съзнанието ни дефинира по какъв начин ще се държим в сложни обстановки, ще се оправим ли със страха, ще реализираме ли триумф, или ще претърпим провал. Затова то би трябвало да се промени.



Негативното мислене ни пречи да вървим към задачата. Всяка опция се преглежда като опасност, като предвестител на неуспех. Миналите неуспехи не ни дават покой, съсредоточаването върху тях не ни разрешава да вървим напред. Преди е било зле, значи по този начин и ще бъде… Само надникнете в главата си и вижте какви мисли има там. Направете си опит и просто ги наблюдавайте за известно време.

Позитивното мислене работи назад. Всичко, което застава на пътя към задачата, става още една опция и стъпка за нейното реализиране. Ако за отрицателно мислещия човек неуспехът е бариера, която е невероятно да се преодолее, за положително мислещия това е опит, от който може и би трябвало да се извлече изгода.

Прост, само че прегледен образец. Дупката върху обичаните дънки за едни е причина да ги запратят в кофата, а за други – опция да се пробват като дизайнери и да трансфорат остарялата дреха в фешън модел с апликация.

Надникнете във вътрешния си разговор. Говорете си: „ Мога да направя това по-добре “ или „ Следващия път ще го направя по-добре “ или нещо сходно. По данните на едно проучване това е ефикасен метод да повишите своята работливост и да започнете да прилагате повече старания в решаването на дилемите. Основното е да вярвате в това, което казвате. Това не е магия, а упорита работа над себе си, която дава резултати.

Превърнете отрицателните мисли в неутрални. Не се мъчете с опити да извършите неприятното – хубаво, за секунда. Стремете се към това и вървете към него последователно, защото закостенелите модели в мисленето не могат да се трансформират с магическа пръчка. На невроните в мозъка им е належащо време, с цел да изградят нови пътища – пътищата към новото ви мислене.

Осъзнайте, че вашите отрицателни мисли са единствено мисли . Често прекарванията ни нямат съображение. Замислете се дали вашите имат действителна причина.



Колко единствено огромни планове са били заровени в стадия на концепцията поради нечий боязън от крах при реализацията! Ако всеки откривател се опасяваше от неточности и захвърляше започнатото, надали в този момент щяхте да четете тези редове от екрана на компютъра или смарт телефона, да се возите с превоз и да се наслаждавате на други богатства на цивилизацията.

Запомнете: неуспехът значи, че не стоите на едно място, а се движите! Не бърка единствено този, който нищо не прави. Ако сте претърпели крах, това е сигурен симптом за придвижване към задачата.

Възприемайте неуспеха като опит , който ви оказва помощ да станете по-добри. По-скоро повече няма да повторите грешката. Ще откриете слабите си места и идващия път ще методите друго. А в случай че още веднъж не се получи? Значи ще придобиете нов опит. И по този начин до тогава, до момента в който не постигнете това, към което се стремите. „ Ако ви изгонят през вратата, влезте през прозореца “, както се споделя.

Всеки крах е скъп урок.

Задайте си въпросите:

• На какво ме научи тази обстановка?

• Каква изгода мога да извлека от нея?

• Какви позитивни моменти има в нея?

Ще видите, че всичко може да бъде потребно.
10 разрушителни мисли, от които би трябвало да се отървете тъкмо в този момент
Уверените и положително настроените хора се оправят с лекост с проблемите в живота.  Психичните бариери, които сами си слагаме, в...



Не е нужно да си мислите, че сте неудачници, тъй като вършиме неточности или нещо не се получава. Бихте били такива, в случай че не извлечете от това урок и спрете заради боязън, че обстановката ще се повтори.



Учените са изяснили че единствено едната позитивна настройка не е задоволителна да се оправим с негатива. Доброволци били разграничени на две групи, като първата от тях трябвало да мисли положително, а втората – по този начин, както счита за належащо. Оказало се, че хората, които виждали прелестно бъдеще, по-късно били по-малко енергични и правели по-малко от останалите.

Балансът сред позитивното мислене и готовността за битка с компликациите е по-ефективна от едната оптимистична конфигурация.


Това са ВЪЛШЕБНИ думи, които ще ни оказват помощ да управляваме здравето си
Вътрешната настройка на човек е нещо доста значимо, оказващо въздействие върху самия него. Ако сте положително настроени, то нещата в живота ви в...

Проблем ли казахме? Грешка. Премахнете тази дума един път вечно от вашия речник и от вашите мисли. Заменете я с друга, да вземем за пример „ предизвикателство “. Така ще постъпим и ние, а мислите за провокациите лишават сила и време, които е по-разумно да се изразходват за тяхното решение. Не мислете за крах, пробвайте да го предотвратите. Това освен ще ви отърси от непотребния стрес, само че и ще ви помогне да определите слабите места.



Хората с дефицитно мислене считат, че ресурсите не стигат за всички. Стивън Кови в книгата си „ Да бъдем, а не да изглеждаме “ прави забавна прилика. Хората с дефицитно мислене са уверени, че на света съществува единствено една баница и в случай че някой си вземе парче от нея, то за тях ще остане по-малко. Такава позиция води към мислене в духа „ победа/загуба “: в случай че ти спечелиш, ще изгубя аз, а аз не мога да позволи това.

Хората с несметно мислене имат вяра, че баниците са доста и няма изгубили: всеки печели и получава своето парче (при това – не едно).

Помислете какво имате. Концентрирайте се точно върху това. Материални или нематериални неща – не е значимо. Необходимо е да се научите да мислите несметно и да бъдете признателни за това, което имате.

Споделяйте. Знания, да вземем за пример. Или участвайте в благотворителни акции. Ако можете да споделите нещо, значи сте го имали в остатък.
Няколко лесни стъпки за един по-позитивен ден
Ако желаете да сте положителни, няма кой да ви попречи. Всеки един от вас избира по какъв начин да живее – с усмивка или с натъжено лице. Като...



Тези, които мислят реактивно, зависят от външни фактори. Те не играят дейна роля в живота, а просто плуват по течението. Хората с самодейно мислене не винят обстановката или близките, в случай че нещо не се е случило както би трябвало, а поемат отговорност за своя живот. Те знаят какво могат да трансформират и какво – не, и се концентрират върху първото.

Преместете се от пътническата седалка зад кормилото и започнете да управлявате своя живот. Вместо изречения от рода на „ Времето е неприятно, с цел да изляза да потичам “, си кажете „ На улицата вали, само че у дома е изсъхнало. Така че мога да направя други извършения. “ Същината е в това да престанете да бъдете заложници на обстановката и да действате без значение от това, което се случва в близост.

Избавете се от фразите на реактивното мислене. Забравете за:

• Не мога, защото…
Как да останем положителни в сложни обстановки
В живота на всеки човек се появяват компликации, през които е заставен да премине. Вие смятате ли, че умеете да преминавате през компликация...

• Стига да можех, щях да го направя.

• Наложи се…

• Така се стекоха обстоятелствата…

Вместо това пробвайте:

• Ще намеря опция.

• Мога да направя това.
6 трика, с цел да бъдете по-позитивни
Колко постоянно Ви се е случвало да се събуждате заран и незабавно да стартирате да мислите за нещата, които имате да вършите през днешния ден. Така в съ...

• Това е мое решение.

• Аз самичък желая това.



Не си губете времето в дреболии и не се ядосвайте, в случай че нещо не върви по проект. Автобусът не е пристигнал в точния момент? Излезте по-рано, вземете си книга, с цел да не губите време, давайте напряко и събирайте за кола, само че не ставайте жертва на събитията. Нека те да работят за вас.

Никой не е заречен, че ще бъде елементарно и бързо. Но кой, в случай че не самите вие, ще ви помогне да станете по-добри и да постигнете триумф?

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР