Често под красивите и шарени опаковки по рафтовете се крият

...
Често под красивите и шарени опаковки по рафтовете се крият
Коментари Харесай

Внимание! Антирейтингова таблица с най-опасните храни

Често под красивите и шарени опаковки по рафтовете се крият същински убийци. С постоянната приложимост в огромни количества могат да причинят неповторими вреди на организма.

И по този начин, какъв тип храна е най-вредна? Кое е смъртоносното за нашето тяло? Какво сочи статистиката и какви са предизвестията по тематиката на учените?

Експерти от профилирани хранителни институти и токсикологии са изготвили антирейтингова таблица с най-опасните храни за хората.

Чипс

 Опасни храни: Чипс

Водещи в тази ранглиста са чипсовете. Да, доста е писано за това и не трябва да се подценява с лека ръка. Това е по този начин, тъй като се оказва, че не всички чипсове са направени от картофи, както ние наивно считаме.

В добавка вместо пшенично или царевично брашно и нишесте е употребена генномодифицирана соя. И с цел да има мирис на картофен чипс, са употребявани артикули, които са рискови и предизвикващи артериална хипертония и други сърдечно-съдови болести.

Чипсът и неговите нездравословни резултати върху тялото не се лимитират единствено до стомашно-чревния тракт и метаболизма. Честата приложимост на тази храната може да провокира заболяване на черния дроб, жлъчния мехур, панкреаса и даже пикочната система. А доста от тях имат недоброкачествен темперамент.

Безалкохолни питиета

 Опасни храни:Газирано

Кажете Не и на енергизиращите питиета!

Тези питиета са химични и това не е пресилване. Хората (особено деца, юноши и младежи) са подготвени да ги купуват и постоянно подценяват какъв брой съществени са рисковете за тяхното здраве.

Съвременните безалкохолни питиета в бутилки с цветни етикети са комбинация от глюкоза, химични ароматизатори и оцветители с добавка на въглероден диоксид. Производителите постоянно подвеждат, като споделят, че доста от безалкохолни питиета имат ниско наличие на калории, тъй като употребяват подсладители вместо захар. Въпреки това те са направени от синтетични материали, които също могат да провокират нежелани разтройства на човешкия метаболизъм.

Тревожно е, че дозата на кофеин в някои питиета като цяло се усилва, тъй че те могат да провокират сериозен скок на кръвното налягане. Поради това никога не би трябвало да се комбинира потреблението на енергийни питиета и спорт – това може да има съдбовен излаз.

Кофеинът също е диуретик и в случай че пиете енергийни питиета, незабавно след подготовка, по време на която се губи доста пот и течности, загубите ще се усилят неведнъж. Енергийните питиета имат високо наличие на калории и може да провокират синдром на хроничната отмалялост и даже да доведат до появяването на меланхолия.

Фаст фууд

 Опасни храни: Бургери

За страдание, в класацията влиза и така нататък бърза храна – пържени картофки, бургери и други Факт е, че бързото хранене е най-много пържено, което го прави рисково за здравето /маслото за пържене се употребява многократно/. Често месото се заменя със соеви аналози.

Опасността от такова бързо хранене е в това, че то способства за образуването и основаването на хранителни привички и държание в храненето на детето. И в случай че не се реагира на време, казусът си остава и за напред.

Колбаси, кренвирши

 Опасни храни:Кренвирши

В тези артикули има доста оцветители, консерванти и канцерогени. При производството им не липсва нищо: мазнини, свинска кожа, мастна тъкан. Но за цялостно благополучие безскрупулни производители прибавят и... хартия.

Пушени храни

 Опасни храни: Пушена риба

Пушени артикули (месо и риба) също са антирейтинг на нездравословни артикули – има високо наличие на канцерогени.

Учените от целия свят с общи старания работят за привличане на вниманието на държавните управления и обществото към казуса нездравословни храни. За тази цел се организират задълбочени изследвания благодарение на най-модерното съоръжение и реактиви и документиране на наличието на рискови субстанции в разнообразни известни храни.

В редица американски щати от дълго време са неразрешени за продажба в учебните заведения безалкохолни питиета и съществуването на заведения за бързо хранене. В множеството страни се организират дейни осведомителни акции. Там има предложения и от стопански темперамент.

Например, английски учени са почнали въвеждането на налог върху 20 на 100 на рискови артикули, както и субсидирането на здравословните храна. Те имат вяра, че по този метод ще бъде допустимо да се ограничи използването на рискови храни и ще се понижат рисковите фактори за затлъстяване и честотата на сърдечно-съдови болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР