Често пъти казваме, че нашето здраве е в ръцете ни.

...
Често пъти казваме, че нашето здраве е в ръцете ни.
Коментари Харесай

Полезни здравни съвети за всеки зодиакален знак

Често пъти споделяме, че нашето здраве е в ръцете ни. Със сигурност е по този начин, изключително в случай че знаем от какво си коства да се пазим, по какъв начин да се лекуваме и каква профилактика е най-подходяща за нас, според от това към кой зодиакален знак принадлежим.

 (The zodiac man painting by a Persian artist)

ОВЕН

Представителите на този знак се отличават с неукротима интензивност и кипяща сила. Овните обичат да работят, а не да боледуват. За страдание постоянно Овенът подценява признаците на започващо заболяване, надявайки се на своите сили и сила. Те обичат да изкарват всички заболявания " на крайник ", което несъмнено не отминава безследно. Освен това Овните са упорити и не се вслушват в препоръките на докторите и околните си. Болестите при Овните нормално протичат в остра форма, съпровождат се с висока температура. Симптомите са ясно изразени и като предписание не е мъчно да се сложи диагнозата. Овните постоянно страдат от контузии заради непотребна интензивност и незадоволителна нерешителност. Към най-уязвимите места за Овните може да се отнесат главата, освен това тя страда както от заболявания (мигрена, световъртеж, кръвоизливи от носа, нарушаване на съня), по този начин и от контузии, изключително на носа и веждите. Неврозата не ги подминава, постоянно тя визира лицевите нерви. Овните би следвало да отделят повече внимание на профилактиката на болесттите, в сравнение с тяхното лекуване. А основен възстановителен фактор за Овните, несъмнено е спортът. Редовните занимания ще им оказват помощ да предотвратят както физическите, по този начин и нервните проблеми.

ТЕЛЕЦ

Като предписание Телците се отличават с огромен ресурс от сили и здраве. Те се усещат добре и схващат своето тяло, нормално знаят за всички свои медицински проблеми. При това те не страдат от подозрителност, въпреки че обичат да се вършат на песимисти. Бедата е в това, че да знаеш и да се лекуваш не е едно и също. Понякога заради мързел, различен път с вярата, че ще им мине и по този начин, Телците подценяват лекуването и профилактиката. Затова неведнъж те стартират да се грижат за своето положение, чак когато заболяването е към този момент устойчиво напреднала. Това още повече се задълбочава от търпимостта на Телеца и страхът му от каквато и да е смяна. Слабото място на Телеца е гърлото. Този проблем се демонстрира най-много в детската и юношеска възраст. Освен това Телците имат още една проблематична сфера - при външна непоклатимост и убеденост, те имат фина душевна организация. Упорит и самодостатъчен, Телецът в реалност много мъчително реагира на нескончаем психически напън. За да запази здравето си, Телецът се нуждае на първо място от спокойна и другарска конюнктура и постоянно положително хранене.

БЛИЗНАЦИ

Главната заплаха за представителите на този знак е преразходът на сила. Прекалено преносимите и от време на време лекомислени Близнаци рядко се грижат да се запасят с каквото и да е било. При това те се отличават с нараснала нервна възбудимост. Мислите, които се въртят като буря в главите на Близнака, лишават всичките му сили и неведнъж въздействат върху неговото самочувствие и здравословно положение. Изобщо, за Близнаците е особено противоречие на желанието всичко да се успее и физическите благоприятни условия. Колкото до успяването, те все някак съумяват, само че цената може да се окаже несъизмерима. Не по-малко сили Близнаците губят и за ненужни диалози. Във физически проект най-уязвимите места на Близнаците са белите дробове. Те също би трябвало да наблюдават положението на ставите, черния дроб и кожата. Има и още един миг: Близнаците никога не трябва да се увличат от диети и още повече от недояждане. Това крие заплаха от нарушавания на нервната и ендокринната им система. Повечето си болести Близнаците могат да предотвратят придържайки се към не толкоз комплицирани правила: постоянно да се хранят с пълноценна здрава храна, по-честа да сменят характера на занятията си, от време на време да се превключват от едно на друго, без да разрешават на някаква мисъл да завладее прекомерно за дълго вниманието им.

РАК

Главният източник на рачешките заболявания е неговата лична душeвност. Вътрешните несъгласия и незадоволеност от обстановката пораждат непрекъснат стрес, а той пък - всичко останало! Неврастения, храносмилателни разстройства, гастрити, язви... Всичко това е разследване от нестабилното прочувствено положение на Рака. То се задълбочава още и от това, че Ракът е податлив да натрупа отрицателни страсти, да ги складира в подсъзнанието си, откъдето те водят своята разрушителна работа. Друга заплаха е противоположната страна на свойствената на Раците податливост към домакинстване. Ракът обича да се запасява, в това число и с артикули. Както е известно обаче, те не могат да се пазят постоянно, а да изхвърли нещо от хладилника си за Рака е към този момент психически доста мъчно. Какво да се прави с продуктите, които стартират да се скапват? " Да се изядат по-бързо! " - нормално взема решение Ракът. Хранителните отравяния са едни от най-често срещаните при Рака. При това точно стомахът е най-уязвимият орган на представителите на този знак. Още повече, че Раците постоянно имат проблеми с отделителната система, заради което могат да развият алергични реакции на някои медикаменти, по тази причина е по-добре Ракът да се лекува с методите на националната медицина, в частност с билки. А още по-добре е психотерапия, която Раците възприемат по-добре от всеки различен знак, с изключение може би единствено на Рибите. А най-важното психотерапевтично средство е спокойната и сигурна конюнктура в личния му дом.

ЛЪВ

Това е един от най-силните знаци. Буквално цялото създание на Лъва е пропито с виталната му сила. По концепция Лъвът би трябвало да се отличава с непоколебимо здраве. Така би било, в случай че представителите на този знак бяха способни трезво да преценят силите си. Но подложени на пристрастеностите, които владеят Лъва, на практика това те в никакъв случай не вършат. Процесът, с който е ангажиран Лъвът, го владее напълно. И не е значимо защо става дума - работа, творчество или сантиментално премеждие - Лъвът се хвърля във всичко с главата надолу като в избухлив поток. Той може да не помни да яде, да спи, да почива, в това време дългият сън е най-необходимото изискване за здравето на Лъва. Такова непрекъснато горене може да подрони и най-стабилното здраве. Най-напред при Лъва страда гръбначният дирек, след него сърдечно-съдовата система. Лъвовете боледуват остро, с висока температура или кръвно налягане. Те не обичат да боледуват дълго, което постоянно води до прибързано прекъсване на лекуването. Лъвът обича да покровителства, да пази и пази останалите, само че освен това той самият се нуждае от " бавачка ". Не тъй като е детски, а тъй като неведнъж не помни за своето здраве.

ДЕВА

Ако някой от знаците се грижи за своето здраве, то това е Дева. Хигиена, диета, здравословен метод на живот - всички тези понятия са измислени без никакво подозрение от тях! От една страна това е провокирано от вродената им чистоплътност и обич към реда, от друга - за Девите е присъща мнителността. Историята за индивида, който, започвайки да чете здравната енциклопедия, поредно " откривал " в себе си признаците на всички заболявания от А до Я, демонстрира по най-хубавия метод характера на Девата. При това, общо взето Девите се отличават с много положително здраве. Те не са в положение да го подронят даже с дългогодишни опити с най-екзотични диети и най-фанатични оздравителни системи. Навярно единственият проблем, който Девата може да получи, това е проблем с червата, които са сензитивно място за нея. За Девата, както и за Рака, най-важното е не толкоз прочувствената поддръжка, колкото умственото, разумно разбиране в това, че те са здрави, че никакви заболявания не са в положение да ги надвият.

ВЕЗНИ

Както в живота, по този начин и във връзка с здравето, за Везните най-вредни са подозренията, съмненията, опитите да се съчетае несъвместимото. Преди всичко отсъствието на естетика с околния свят потопява представителите на този знак в неприятно въодушевление, а като разследване страда и целият им организъм. Най-уязвимото място на Везните е гръбначният дирек и бъбреците. Почти всички болести при Везните стартират с болки в бъбреците и мигрена. За Везните това е сигнал да си създадат цялостно проучване - заболяването може да се крие на всички места, просто бъбреците най-рано от всички други органи са почувствали тази какофония. Жените Везни би трябвало да отделят внимание на гинекологичните проблеми и никога да не ги изоставят. При Везните зависимостта от колегата или брачна половинка е доста огромна, те неведнъж одобряват проблемите на околните им хора, а когато ситуацията към тях е хармонична, заболяванията не се демонстрират. Най-доброто лекуване за Везните, а за профилактиката сигурно е тъкмо по този начин, е външната естетика - особено подбрана музика, ароматерапия, цветотерапия... Хармонизацията на прочувственото им положение благодарение на изкуството също е сериозен фактор за поддържане здравето на Везните.

СКОРПИОН

Това е най-загадъчният зодиакален знак. Скорпионите не се отличават с безусловно здраве, заболявания си имат задоволително, само че това е най-търпеливият и жизнен знак. Много от нещата при Скорпионите протичат не както при останалите. Това е огромен проблем за лекарите - доста мъчно се предвижда здравословното им положение и се предписва лекуване. Освен това, в множеството случаи по разбиране Скорпионите са последователи на самолечението. Те фактически доста добре познават всички свои заболявания. Скорпионите са фенове на самоанализа и се отнасят към себе си много придирчиво. С лекуването им обаче не всичко е по този начин безпрепятствено. Те употребяват единствено екстремални способи на лекуване. Ако се заеме с билколечение, Скорпионът се пробва да преобърне нагоре с краката всички пропорции: вместо лъжица от билката на чаша вода - чаша билки на лъжица вода. В същото време множеството им болести в действителност са свързани с метода им на живот и с психически проблеми. Скорпионите прелестно се поддават на психоанализа, и строго казано, това е единственият знак кадърен на независима работа в тази област. Най-уязвимото място на Скорпиона са половите органи. Много значима роля в поддържането на здравето на Скорпиона играе половата сфера. Когато там всичко е наред, то и останалите органи и системи работят като часовник. Ако половият живот на Скорпиона не е спретнат, можете да сте сигурни, че и общото му здравословно положение е надалеч от естественото.

СТРЕЛЕЦ

Един от най-силните зодиакални знаци. Сред Стрелците има доста спортисти. За страдание, мощ и здраве - не постоянно е едно и също. Главният проблем на представителите на този знак е неналичието на спирачки - подлагайки се на остатък във всичко, те нямат мярка за нищо. И в случай че в спорта, политиката, бизнеса, подобен абсолютизъм неведнъж разрешава да се реализиран изключителни резултати, то във връзка с личното си здраве е по-добре те да се придържат към златната среда. Практически всички заболявания на Стрелците са с представка " пре- ": преяждане, нервно пресилване, изтощеност... Стрелците постоянно страдат от наднормено тегло, хипертония, податливост към инсулти и инфаркти. Уязвимото място на Стрелеца е на първо място черният дроб. Най-важният фактор за триумфа на лекуването е доверието и уважението на Стрелеца към доктора. Добре е, в случай че лекуващият доктор има учена степен, наподобява солидно, " академично " и е доста добре, в случай че Стрелецът изпитва към него даже известно поклонение и боязън.

КОЗИРОГ

Парадоксален в здравно отношение знак. Обикновено в детството си боледуват доста, само че с възрастта получават устойчивост и непоклатимост. Най-много от всичко Козирозите би трябвало да се опасяват от счупвания, разкъсване на ставни връзки и контузии на коленете. Козирозите са доста неприятни пациенти - те имат лично мнение за всичко, своя лична система за поддържане на здравето, неведнъж много друга от публично приетата медицина в дадения миг. При това доста мъчно, надали не с пердах, те възприемат непознатото мнение, даже мнението на доктора, комуто доверяват. Като цяло са прави в това - нито едно най-ново и ефикасно лекарство не може да им помогне по-добре от системата, създадена от тях самите, било то гимнастика, диета или чудодеен еликсир по лична рецепта. От профилактичните средства най-важното за Козирога е постоянното приемане на микроелементи и минерали.

ВОДОЛЕЙ

Водолеят е прекомерно комплициран и спорен знак. В него подвижността по изумителен метод се съчетава с инертността, а органичният им блян към всичко ново спокойно съжителства с консерватизъм. Това прави държанието на Водолеите мъчно предсказуемо даже за най-близките им хора. Същото се отнася и до здравословното им положение. Заболяванията им доста постоянно протичат по необикновен метод и по тази причина е мъчно да им се сложи диагноза. При Водолея заболяванията се демонстрират ненадейно, въпреки че аргументите, които ги провокират, са се натрупали в продължение на дълго време. Най-разпространената причина за болесттите им е неподреденият метод на живот, хаосът, който Водолеят основава към себе си. Освен това, за представителите на този знак е особено непрекъснато нервно напрежение, което също не укрепва здравето. Слабо място на Водолея е кръвоносната система. Много постоянно при тях се появяват разширени вени, отичат краката, схващат се. На второ място по значителност и периодичност на проваляне е гръбначният дирек. За Водолеите е значимо да се научат да пресмятат силите си, защото са склонни към преразход на сила, освен това както физическа, по този начин и нервна.

РИБИ

Това е най-тайнственият от всички знаци. Притежаващите нежна душевна организация Риби, постоянно са склонни към психосоматични разстройства. Голяма част от заболяванията им са провокирани точно от подстрекателство или самовнушение. За страдание, това се задълбочава още повече от пасивната витална позиция, присъща за множеството Риби. Независимо от тяхната подозрителност и паника за здравето, те могат да не подхващат никакви стъпки към лекуване. " Да става, каквото ще става! " - неведнъж това е техният лозунг. Затвореност, а неведнъж и некадърност да опишат съответно своето положение с думи, ги прави доста сложни пациенти. Лекарят е безпределно усложнен, до момента в който чуе от Рибите ясно, тъкмо и цялостно изложение на признаците. Това че Рибите се поддават на подстрекателство, ги прави прелестен обект за психотерапия, и в случай че те се извърнат в точния момент към експерт, това може да реши на практика всеки техен проблем даже без потребление на лекарствени препарати. Изобщо, медикаментите, изключително силнодействащите могат да бъдат за Рибите не напълно безвредни: Рибите са склонни към приучване и взаимозависимост. Към типичните болести на Рибите могат да се отнесат отоци, гъбични болести, конюктивити. Освен това организмът на Рибите е податлив да събира слуз, да вземем за пример в белите дробове. Краката са обект на изключително внимание за този знак. Много заболявания при тях стартират от краката - от настинка до плостостъпие.

Източник: margaritta.dir.bg
Илюстрации: Zodiac Man, 1413 година (The Zodiac Man, a diagram of a human body and astrological symbols from a 15th-century Welsh manuscript); Trinity College Library, Cambridge - WordPress.com, Wikimedia Commons, Wikiwand

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР