Често ли разговаряте с животни? Ето какво означава това Хората,

...
Често ли разговаряте с животни? Ето какво означава това Хората,
Коментари Харесай

Често ли разговаряте с животни? Ето какво означава това

Често ли разговаряте с животни? Ето какво значи това

Хората, които нямат домашни любимци с учудване следят по какъв начин техните другари или близки приказват на котките или кучетата си. И те не просто приказват, а имитират звуците, които един домакински любим прави. Оказва се, че това държание не е неуместно, а тъкмо противоположното.

Специалист в региона на антропоморфизма – приписване на човешки качества или държание на Бог, животно или обект – допуска, че това в действителност е знак за просветеност.

„ Исторически, антропоморфизмът се е считал за симптом за детинско държание или нелепост, само че в реалност това е натурален артикул на наклонността, която дефинира интелигентността на хората на тази планета “, споделя доктор Николас Епли, професор по поведенчески науки към Университета в Чикаго. “Нито един различен тип не има такава наклонност. ”

Понякога хората приписват човешки качества и на предметите. Смятате, че компютърът ви е малоумен или че колата ви е неприятна? Такива образци за приписване на човешки качества на предмети, са присъщи на вашия неповторим разсъдък.

„ В продължение на епохи нашата подготвеност да търсим разсъдък освен у хората се възприема като някаква нелепост, податливост към антропоморфизъм и поверие, което образованите и рационални възрастни са надраснали ”, споделя той.

Но това мнение е неправилно и тъпо. Признаването на мозъка на различен човек включва същите психически процеси като различаване на мозъка на други животни, Бог или даже предмет. Това е отражение на най-големите качества на нашия мозък, а не знак за нашата нелепост ”. Ако обичате да разговаряте с вашите домашни любимци, не се тормозете! Това просто демонстрира какъв брой умни сте!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР