Често искаме да приготвим хубав десерт, но през делничните дни

...
Често искаме да приготвим хубав десерт, но през делничните дни
Коментари Харесай

Съпругата ми прави тази торта само за 10 минути, но е толкова вкусна, че я карам да я прави всеки ден (ВИДЕО)

Често желаеме да приготвим прекрасен десерт, само че през делничните дни или времето не доближава, или на дневен ред изскача някоя по-актуална задача. Има обаче метод хем да сложим апетитен десерт на масата, хем да не си загубим цялото свободно време. Тази лесна бисквитена торта е превъзходно решение – приготвянето й лишава десетина минути, а усетът й е несравним и те кара да посягаш за още и още. Рецептата е показана от видео канала „ Кухнята на Диди “ – място, където постоянно е вкусно и забавно. Диди е присъединила и двама скъпи помощници, чиито принос също не е за занемаряване. Ето и самата рецепта. Необходими артикули: по 1 пакет бисквити „ Закуска “ – шоколадови и ванилови; 1 литър прясно мляко; по 1 пакет пудинг за варене – шоколадов и ванилов; 6 супени лъжици захар.

Начин на подготвяне: във формата за торта натрошете първо шоколадовите бисквити и ги залейте с ваниловия крем и разбъркайте добре; по-късно натрошете и ваниловите бисквити, залейте ги с шоколадовия крем и още веднъж разбъркайте хубаво. За приготвянето на кремовете използвайте млякото и захарта, като следвате инструкциите на опаковките. Заравнете горната част на тортата и я оставете за към 2 часа часа в хладилника. Когато тортата се стегне, извадете я и сервирайте този превъзходен десерт.

А ето и рецепта за още по-бърза бисквитена торта с портокал и шоколад, става за 10 минути.

Нужни артикули за 4 порции:

1 опак. бисквити
1/2 л. прясно мляко
1 опак. крем какао
1 портокал
150 г шоколад

Как да я приготвите:

Тортата се подготвя като класическата бисквитена торта.

Кремът (1/2 л.) се разрушава с прясното мляко (1 опак.). В тава се подрежда слой бисквити, топени в горещо прясно мляко. Покрива се с крем, поръсва се със счукани орехи и стафиди. Нарежда се втори слой бисквити и всичко се повтаря. Последният пласт е от крем.

Нарязва се на порции, които се заливат с парещ разтопен шоколад (150 г) и се гарнират с парче портокал и настъргана портокалова кора.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР