Често говорим за тялото и неговите нужди. Но дали се

...
Често говорим за тялото и неговите нужди. Но дали се
Коментари Харесай

Ежедневни ритуали за душата

Често приказваме за тялото и неговите потребности. Но дали се вслушваме в потребностите на душата си и дали й даваме нужното?

В забързаното си всекидневие рядко намираме време единствено за себе си. А съчетания като нравствен мир и вътрешна естетика ни звучат като далечни и неразбираеми мантри. Истината е, че не се изисква прекомерно доста, с цел да успеем да балансираме и да се погрижим и за душевността си.

Просто и ефикасно

Движението е здраве . Всички сме чували тези дума. И са безспорната истина. няма значение дали приказваме за вървене пешком, утринен крос, фитнес след работа, плуване, танци, бокс. Когато тялото ни е заето с физическа интензивност, това ни доставя наслаждение, зарежда ни с позитивна сила.

 Снимка 331089

Йогата е прецизен избор за трениране както на тялото, по този начин и на душата. Подобрява еластичността и издръжливостта на мускулите. Освен изгодите за организма, тези за душeвността също не са за подминаваме.

Релакс, управление на дишането, събаряне на равнищата на стрес, по-лесно фокусиране. Ако все не намиране време да стигнем до залата, можем и сами да упражняваме вкъщи. Вече има задоволително видео уроци в интернет.

 Снимка 331091

С аромат на мира

Ароматерапията е различен подобаващ способ за релаксация и реализиране на нравствен мир, за който не се изисква доста. Натуралните есенции и аромати ще ни оказват помощ бързо да изключим от всекидневието и да се пренесем на едно по-спокойно място.

Ароматни свещи и клечки в дома се съчетават идеално с гальовен масаж преди заспиване с подобаващото масло . Най-добре е, в случай че има кой да ни направи тази услуга. А подобаващ избор за релакс ухания са лавандула, розмарин, сандалово дърво, цитруси.

 Снимка 331094

Просто дишай

Да сложим всекидневието си на пауза за няколко секунди и да си поемем надълбоко мирис е най-малкото, което можем да създадем за себе си. На път за офиса, на работното място или преди лягане.

Да се съсредоточим единствено върху дишането си за не повече от минута има животворен резултат върху съзнанието и понижава равнищата на напрежението.

 Снимка 331095

Здравият и задоволителен сън е извънредно значим освен за тялото, само че и за душата. За да могат да си отпочинат, би трябвало да сме задоволително съзнателни да си лягаме едновременно и да премахнем всички смущаващи нощния ни покой фактори.

Споделяй

Да си водим дневник изобщо не е отживялост от ученическите ни години. Написвайки на лист или на таблета прекарванията си, ние по самобитен метод се отърсваме от тях. Така ни е по-леко на душата и не таим всичко в себе си.

Да бъдем щастливи и да споделяме щастието си е най-хубавото, което можем да създадем за себе си и близките. Усмихвайки се на другите ще видим, че към нас има от ден на ден положителни хора.

Правейки положително, то непроменяемо се връща при нас. А това води до вътрешно задоволство, че сме създали света едно по-приветливо място, написа Pinterest.

 Снимка 331097

В този ред на мисли, да станем доброволци също е добра концепция. Така получаваме опцията да променим освен своя живот, само че и нечии различен. Комуникираме с нови хора и се усещаме съпричастни. А благодарността, която ще получим, е една същински скъпа премия!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР