Често чуваме как грижата за здравето започва с достатъчния прием

...
Често чуваме как грижата за здравето започва с достатъчния прием
Коментари Харесай

Кои признаци показват, че сме не пием достатъчно ВОДА

Често чуваме по какъв начин грижата за здравето стартира с достатъчния банкет на вода. Въпросът „ Пиеш ли задоволително вода? “ като че ли даже се е трансформирал в знак на грижата. Защо тогава продължаваме да не обръщаме внимание на това какъв брой количество вода одобряваме дневно? Понякога даже, когато сме жадни, избираме някоя сладка напитка, в сравнение с безвкусната вода. Истината е, че множеството сокове съдържат захар, а това по никакъв метод не покачва равнището на хидратацията ни. Водният баланс е от изключителна значимост за оптималното действие на нашия организъм. Вижте кои са признаците на обезводняването и методите, по които може да се справите с този проблем:

Общи признаци на дехидратацията:
 Никога не пийте хапчета с нещо друго от вода! Особено с чай или кафе! Никога не пийте хапчета с нещо друго от вода! Особено с чай или кафе!
" Неправилните " течности могат да отслабят или засилят резултата на таблетките, в това число и при предозиране. Напитките, с които не е пре...

- Сухата кожа постоянно издава неналичието на течности. Разбира се, съществуват хора, които по рождение имат суха кожа, само че в случай че вие не сте от тях и забележите, че кожата ви стартира да се лющи, обърнете особено внимание на водата. Също по този начин може да забележите, че сте обезводнени по устните и езика си.

- Колкото по – малко вода приемате, толкоз повече организмът ви ще желае да се ресурси с нужното количество. Именно за това се появяват и отоците, които в действителност влизат в ролята на склад.

- Цветът и миризмата на урината също могат да ни подскажат дали се грижим за водния си баланс. Ако тя е светла на цвят и няма миризма, значи, че организмът ни се пречиства обикновено, защото това е една от главните функционалности на водата. Ако обаче е наситена като цвят и със характерна миризма, може би би трябвало да стартираме по – постоянно да одобряваме течности.

- Възможни са главоболия и главозамайвания, намалена интензивност, ниско кръвно налягане
 Защо в никакъв случай не би трябвало да пиете вода, до момента в който се храните? Защо в никакъв случай не би трябвало да пиете вода, до момента в който се храните?
Много постоянно по време на хранене консумираме вода. Оказва се, че това е извънредно неприятен табиет. Експерти считат, че той се образува още...

- Проблемите с бъбреците също са знак, че може да страдаме от дехидратация, защото те са главната пречиствателна станция на организма ни, а по – горе споменахме, че една от най – изявените функционалности на водата е точно да пречиства.

Какво да предприемем, в случай че видим, че имаме признаците?

Първото и най – разумно нещо, което следва да създадем, е да проведем консултация със експерт. Изброените по горе признаци могат и да се отнасят за проблем от друго естество. Ако обаче страдате от обезводняване, няма да е изненада за вас, че ще ви предлагат банкет на повече течности. Ако усетът на водата не ви подхожда, не забравяйте, че постоянно може да сложите комат плод вътре, с цел да й придадете лек мирис и усет.

Също по този начин приемът на повече пресни плодове и зеленчуци ще подкрепи салдото на водата в организма. Обикновено се поучава да се одобряват по към два литра вода дневно. Това, несъмнено, е ориентировъчна цифра, която не важи за всеки един организъм. Трябва да се внимава и с кафето, сладките произведения, алкохола, защото те предизвикат обезводняването. Не е нужно да навивате аларми, които да ви припомнят за дневната доза вода, просто бъдете наблюдателни към тялото си и своите потребности.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР