Честно е, преди да се състави правителство, лидерите на всяка

...
Честно е, преди да се състави правителство, лидерите на всяка
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Времето на популизма, празните приказки и заклинания приключи

Честно е, преди да се сформира държавно управление, водачите на всяка партия в Народното събрание да изкоментират бюджета и да кажат защо ще гласоподават. За това моли ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция в централата на партията.

Следващите дни би трябвало да решим дали теглим голям дълг, дали да режем разноски, дали да подвигаме налозите - и към това болшинство да се направи държавно управление, изясни той.

Партията на смяната и " Демократична България " (ДБ) да кажат от кое място ще отрежат 3,4 %, добави Борисов. Той разяснява, че в случай че дефицитът остане 6,4 %, както е в проектобюджета на служебния кабинет, страната ни би трябвало да не помни за участие в еврозоната.

По думите на някогашния министър председател има още " клопки ", които не са отразени в бюджета. В Чирен към момента има нагнетен безценен газ, заемът от близо един милиард лв., провиснал на " Булгаргаз ", също не е отразен, кой ще го заплаща, разяснява ръководителят на ГЕРБ. От отговор се нуждаел и въпросът дали ще бъде гласуван таван на лимита на външния дълг.

Трябва ли да желая ПП-ДБ да се отрекат от Асен Василев и финансовата му политика и тогава ще станат допустими за нас, разяснява политическите диалози към сформиране на държавно управление Борисов.

По-рано през днешния ден съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков в ефира на бТВ за следващ път удостовери позицията на втората политическа мощ да не поддържа кабинет с мандат на ГЕРБ и да не взе участие в съдружно съглашение с тях. Докато ГЕРБ не промени отношението си към корупцията, няма по какъв начин да управляваме дружно, изясни той.

Бившият министър председател изрично отхвърли и изказвания на други политически сили за напън върху него извън. С мен американец в никакъв случай не е приказвал да ми слага условия, имаме американски и европейски сътрудници в защитата, във външните работи, посочи Борисов.

Времето на популизма и празните приказки и заклинания завърши, заключи той. Според него нужни са смели партии, които да защитят страната.

Правителство на малцинство, за което приказват ПП-ДБ, съгласно Бойко Борисов не е положително решение. Представете си - има такова държавно управление и те ми оферират подобен бюджет, ние не го поддържаме и те падат, обоснова се той. Или заставаме дружно зад бюджета и промените, или страната ще колабира, счита някогашният министър председател.

Корнелия Нинова сподели, че желае напредничав налог, ние не сме съгласни, а с Движение за права и свободи не ни стигат гласовете. Така Борисов отговори на въпрос дали е подготвен да ръководи дружно с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Или вършим държавно управление с ПП-ДБ, или партиите да се произнесат, и всички взаимно за месец, два, три да създадем кабинет, който да измъкне страната от калта, разяснява водачът на ГЕРБ. Да се опитаме да бъдем виновни, има по какъв начин, само че би трябвало воля, мощ, този път не желая да съм самичък, съобщи Борисов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова уточни, че от ПП-ДБ през днешния ден се връщат още веднъж към " мантрата " за корупцията и желаят ГЕРБ да се разграничава от някакви модели. Ето го в този момент моделът, кой модел избират българите - сигурност и непоклатимост, както беше при ГЕРБ, или това, което следим сега, спрени оперативни стратегии, никакви вложения, попита тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР