Честит рожден ден, любими! Това може да изглежда като евтин

...
Честит рожден ден, любими! Това може да изглежда като евтин
Коментари Харесай

Всеки ден си казвам, че няма как да те обичам все повече. Всеки следващ ден ми доказва, че греша.

Честит рожден ден, обичани!

Това може да наподобява като на ниска цена подарък за рождения ти ден, само че не е. Има и различен. Просто в този момент е 9:54 ч., десетина дни преди огромния 6-ти юни и желая думите, които ще ти кажа тази вечер, че отекнат в съзнанието си дълго. А постоянно съм била обожател на думите и имам вяра, че единствено написаното остава...

Не е мъчно да съм въодушевена, тъй като тази заран ме напрегръща и нацелува по този начин мощно, че цялата замирисвам на теб. Докато прибирам преди малко изгладените ти ризи, си набирам още от твоя аромат, съвсем магически, който е моето естествено средство за успоконие и разбиране, че всичко в този живот ще бъде наред.

Чудя се дали да ти кажа всички огромни думи, които напират в мен. Понякога си мисля, че и двамата може да го караме по-полека с всички съществени неща, които си казахме. От друга страна разбирам, че любовта ни се възпламени прекомерно бързо и мощно, с цел да можем да държим езика си зад зъбите. Освен това и двамата към този момент сме се убедили какъв брой е къс животът – за по кое време да пазим този фойерверк от страсти, в случай че не знаем какво ни готви утрешният ден?

 двойка обич Istock

И ето ни тук в този момент, половин година по-късно бурни усеща, шерване на един покрив, на едно легло, на една орис, чувството е, че постоянно е било по този начин и че изобщо не е имало дълги години преди този момент, в които не сме заспивали прегърнати. Винаги съм мислила, че любовта е детонация първоначално и след това към този момент всичко се утаява, само че по този начин е с дребните любови. Голямата протича по тъкмо противоположния метод – наслояват се субстанции и микрочастици, едно по едно, лека-полека, и детонацията е някъде в края, оттатък старостта, когато любовта има толкоз чудовищни размери, че едвам я побираме в гърдите си.

Всеки ден си споделям, че няма по какъв начин да те обичам от ден на ден. Всеки идващ ден ми потвърждава, че бъркам.

Този текст би трябвало да има някаква история, нали? Нека да са 5 от хилядите аргументи да те обичам.

Например, че влизаш с мен във всеки музей на модерното изкуство, на джаза или каквото друго обичам, даже когато си изтощен от часове вървене из новите градове, които посещаваме и си гладен, аз също, само че желая да видя всичко на всички места и като най-алчния за прекарвания екскурзиант желая да ставаме в 7 сутринта и да съблюдаваме точната ми стратегия по минути. Друг е въпросът, че не го вършим, само че гушкането с теб е прекомерно хубаво, с цел да ставам с присъщата ми експедитивност от леглото. Не съм отговорна аз! Важното е, че все пак нещата постоянно се случват по проект и съумяваме да извлечем най-хубавото от всяко място или обстановка. Всичко е напълно, когато сме двамата.

 двойка обич Istock

Обичам те и поради това какъв брой вкусно готвиш. Мисля, че в никакъв случай повече няма да се любувам по този начин на ресторантската храна, даже на тази от мама, откакто съм пробвала твоите популярни специалитети и съм схванала какво значи същински празник за небцето. Явно в действителност тайната е човек да влага щипка обич в ястията, които подготвя, а съм уверена, че ти им слагаш доста повече от една щипка. Всичко, което ти правиш, е обич.

Обичам те, когато ми се смееш, че съм извънредно зиморничав и даже в този момент, когато през май месец, съм с чорапи и жилетка вкъщи, завита с одеало всяка вечер, до момента в който гледаме филм и, несъмнено, с парещ чай до мен, който не помня да пия . Не е инцидентно, че кожата ми е по този начин хладна, тъй като ние с теб си приличаме там, където би трябвало, а се разграничаваме и се допълваме за значимите неща. Твоята топлота, която извира като от Съдбовния връх в Мордор, побеждава моята безчувственост.

Така както твоят оптимизъм постоянно побеждава моето обезверение. Още една причина да те обичам.

 двойка обич Istock

Но най-важната причина е, че ти си това, което желая от живота. Ако можех да се върна в детските години, когато попълвахме лексикони и с приятелките ми се питахме какви момчета желаеме, бих показала всички качества, които ти притежаваш. Сигурна съм, че в случай че си пазих старите момичешки драсканици, бих намерила тъкмо това, тъй като моето предпочитание в никакъв случай не се е променяло. Винаги съм желала едно и също от живота и съм го желала толкоз дълго, че се беше трансформирало в митологизъм, до момента в който се срещнахме.

Момче, ти си тъкмо това, за което мечтаех от дете и в този момент също не спирам да бленувам за любовта ти, тъй като знам, че всеки ден от взаимния живот на двама души е битка. Аз не се укротявам с това, че съм те намерила, а в противен случай – ще поставям ежедневни старания, с цел да заслужавам обичта и грижата, която ми даваш.

А в това време ще те обичам по още доста аргументи. Защото искаш да пътешестваме непрекъснато. Защото постоянно ни се гледат едни и същи филми и ни се хапва една и съща храна. Защо даже мълчанието посред ни може да бъде прелестно, въпреки че рядко мълча и не познаваме толкоз добре тишината... За това, че майка ти беше приготвила особено яйце за мен на Великден. За това, че татко ти питаше толкоз пъти по кое време ще излъчат предаването, в което вземам участие.

 двойка Istock

За това, че когато ми закъсняваше, аз бях извънредно паникьосана и към този момент чувах в ушите си конниците на Апокалипсиса, а ти резервира стоическо самообладание и беше толкоз спокоен, като че ли това, че не сме подготвени, не е по-важно от другото: че желаеме да споделим живота си дружно. Обичам те и за това, че когато въпреки всичко ми пристигна, бях още по-непоносима, само че ти просто си над тези неща.

Искам да имам силата да направя всичко за теб. Да ти дам всяко нещо, от което се нуждаеш, тъй че в никакъв случай нищо да не ти липсва. Искам да се омъжа за теб. Искам да имаме деца един ден. Искам да се забележим с побелели коси и с дълбоки бръчки. Искам да се пенсионираме дружно и да зарежем всичко, с цел да пътешестваме там, където не сме били. Искам да се грижим един за различен в сложните моменти. В болест, в беднотия или каквото ни е приготвил животът. И след това дружно да си отидем от всичко преходно и материално в този живот, с цел да бъдем двамата и във вечността, в случай че след гибелта въобще има нещо. Струва си да минем през всичко, тъй като, в случай че сме дружно, щастливите моменти ще бъдат доста повече от сложните.

 двойка Istock

Благодаря ти за всеки ден, в който ми даваш любовта си. Благодаря ти за всякога, в който си убивал паяците, от които ме е боязън. Благодаря ти, че когато аз се тревожа за нещо, от което и ти, запазваш хладнокръвие, с цел да е единият от нас на себе си. Благодаря ти за всяка лека хобитова закуска. Благодаря ти за нещата, за които имам и пропущам да ти благодаря всекидневно.

Благодаря ти, че днешната дата е толкоз огромен празник и за мен.

Обичам те.

Честит рожден ден!

Автор: Катя Димитрова
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР