Честит празник, приятели!Това написаха във Фейсбук от руското посолство в

...
Честит празник, приятели!Това написаха във Фейсбук от руското посолство в
Коментари Харесай

Руското посолство поздрави българите и се оплака от поругаване на паметника на Съветската армия

" Честит празник, другари! "

Това написаха във Facebook от съветското посолство в София във връзка Деня на Съединението и малко по-късно се оплакаха от следващото поругаване на паметника на Съветската войска в София.



 

Ето какво пишат още от дипломатическата задача на РФ у нас:

През нощта против 6 септември за следващ път беше цинично опозорен монумент на Съветската Армия в София. Монументът беше залят с багра, а една от гранитните плочи е разчупена на части.

Принудени сме да отбележим, че русофобски нагласените жители на България не престават да вършат неща, недостойни на жителите на тази прелестна страна. Война против паметниците е подло и безчестно дело, индикатор на низка просвета и историческо безпаметство.

Бихме желали да напомним и за поетите от България задължения по опазване на руските воински мемориали – както го изисква чл.14 на Договора за другарски връзки и съдействие сред Руската Федерация и Република България от 4 август 1992 година и чл.10 на Споразумението сред Правителството на Руската Федерация и Правителството на Република България за съдействие в региона на културата, образованието и науката от 19 април 1993 година

Призоваваме всички лица, имащи отношение към направеното, да спрат позорната процедура на опозоряване на паметниците. Разчитаме, че монументът на Съветската Армия в София оперативно ще бъде наведен в заслужен тип.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР