Честит празник. Живи здрави. Пазим дистанция два метра. Така поздрави

...
Честит празник. Живи здрави. Пазим дистанция два метра. Така поздрави
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борисов алармира: Ако не затворим пазарите, ще дойдат хладилните камиони

Честит празник. Живи здрави. Пазим отдалеченост два метра. Така поздрави министър председателят Бойко Борисов чиновници и управление на цех "Аглика Трейд " в Твърдица, който създава плат за защитните костюми и маските у нас.

Там Борисов се срещна с тъкачните станове и технологиите, правейки обиколка на завода.


Заедно с него е министърът на земеделието Десислава Танева.

В момента в завода се тъкат над 10 000 метра плат. Но има опция производството да се удвои, споделиха от управлението.



На място бе направена и проба на защитните костюми и шефът на пожарникарите гл. комисар Николай Николов облече костюм, с цел да показва.



Можете да те включим в Ягодова Луна. Те повече на нас приличат, а не на пожарникари, сподели Борисов при представянето на защитните костюми.

"Много сме признателни на щаба, тъй като те ни спомагаха, както и министерство на стопанската система. Подсигуриха европейски материали за направата с цялостни документи за сигурност ", обясниха още от завода. "Тези костюми имат цялостна отбрана от вируси и бактерии и лекарите могат да бъдат спокойни. Това облекло е пратено и в Германия и от там желаят 50 000 дрехи ", безапелационни бяха производителите.

Запълваме, подсигуряваме, запас за нашите доктори, сестри и лаборанти и тогава можете да вършиме бизнес, сподели още министър председателят на управлението на завода.

Премиерът се пошегува, че на това облекло би трябвало да му сложат пагони за ген. Мутафчийски.

Платът е ъгъл. Тъче се единствено тук и в Габрово, сподели още Борисов.

Става дума за плат, обработен със сребърни йони, който резервира свойствата си и след пране.

Трябва да пощадим докторите. Вчера пуснахме пазарите и видяхте какво стана. Ако не затворим, ние ще сме отговорни. Тогава ще дойдат и хладилните камиони, както пристигнаха в Ню Йорк, в случай че изпуснем пандемията и се препълнят лечебните заведения, сподели Борисов.

Бяхме първите, които започнахме сами да произвеждаме, вместо да чакаме. Правим всичко допустимо, само че без хората да проявят схващане, няма по какъв начин да се оправим ", съобщи още министър председателят.

Той изрази и неразбиране, за какво хората не слушат най-малко лекарите и улиците са цялостни.

По думите му, пазарите се самозатварят сами. "Видяхте какво направиха следобяд. Илзат хора и споделят: Трябва да се заразиме. Сигурно ще се заразим. Но ще се претоварят лечебните заведения. Затова лекарите се молят и ние се молим. Вчера споделих: Ако имаме дисциплинираност, ще може да го поддържаме това нещо. Видяхте, че не можем ", сподели Борисов.

"Трябва да се създадат щандове в магазините за нашата продукция и в случай че има изостанали количества от тържищата, които затворихме, поради неспазване на разпоредбите, купете ги от обществения патронаж и да отидат при хората за празниците. Говорете със Сачева и Танева и се организирайте ", подреди министър председателят на гл. комисар Николов.
Борисов съобщи, че пазарите са се самозатворили, защото не са спазвали ограниченията.

"Какво желаят - да стигнем до там като в Америка и Франция да се взема решение кой да почине и кой да живее? Виждате какъв брой е ужасно! Защо желаеме да се случи това и с нашите лекари? Икономическите проблеми ще се решат, минали са 20-30 дни, ще се решат тези въпроси. Сега въпросът е за живота на хората ", напомни Борисов и още веднъж прикани да се мисли първо за здравето на хората.

Борисов бе безапелационен, че още през днешния ден ще се вземат ограничения да се изкупи българската продукция и още веднъж сподели, че министър Танева е подготвена с нужната организация, тъй че да не остане некомпенсиран роден производител. Продукцията ще бъде предадена на обществения патронаж.
По думите му, ще има и помощ за заведенията за хранене и туризма на европейско равнище. Искам да влезем в чакалнята на еврозоната, с цел да имаме достъп до свежи пари, с цел да не пострадаме спрямо другите.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР