Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската

...
Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската
Коментари Харесай

Борисов за Мая Манолова: За какво ли не се е кандидатирала

Честит Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност! С възприятие на национална горделивост се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, с помощта на което през днешния ден се показваме свободно на родния ни език и сме съхранили духовната си еднаквост като народ и страна.

Това написа в профила си във фейсбук министър председателят Бойко Борисов.

"С надълбоко почитание и признателност се обръщам към всички, които като почтени техни почитатели, не престават и в сегашното да работят безрезервно за развиването на просветата и културата в България. Поздравявам сърдечно българските учители и им поисквам да бъдат здрави и да се гордеят с триумфите на своите възпитаници.

Бъдете сигурни, че за нас водещ приоритет остава и отсега нататък образованието и поддръжката за учителите като гаранция за просперитета на страната. Защото единствено за можещия и знаещия човек няма прекомерно далечни хоризонти. Честит празник! "

Във Велинград, където Борисов посети локални учебни заведения, той разгласи, че Данък добавена стойност за книгите ще бъде понижен от 1 юли.

"ДДС за книгите ще бъде понижено когато препоръчаните промени за това минат на второ четене в Народното събрание ", посочи министър председателят във връзка настояването за 9% Данък добавена стойност върху книгите.

"Намаляването на Данък добавена стойност върху книгите ще ги направи по-атрактивни за читателите. По принцип намаляването на този налог усилва рентабилността на съответното произвеждане. Така че в съответния случай това е един от двата разновидността - или да понижат цените на книгите и да ги създадат по-достъпни, или да създадат производството или издателството по-рентабилни ", добави го финансовият министър Владислав Горанов.

На въпрос за митинга, проведен през вчерашния ден от Мая Манолова, Борисов отговори, че не желае да разяснява.

Не съм гледал митинга. Познавам Мая Манолова толкоз добре, че не желая да я разясня. Каква ли не е ставала, защо ли не се е кандидатирала сподели министър председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР