Чешкото правителство, оглавявано от премиера Петр Фиала, трябва да подаде

...
Чешкото правителство, оглавявано от премиера Петр Фиала, трябва да подаде
Коментари Харесай

Протестиращите в Прага поискаха оставката на чешкото правителство и настояване за доставка на руски газ

Чешкото държавно управление, ръководено от премиера Петр Фиала, би трябвало да подаде оставка преди 25 септември, в противоположен случай ще бъде оповестена акция на непокорство, оповестиха уредниците на митинга в Прага.

„ Ако държавното управление не подаде оставка преди 25 септември, тогава на общонационална проява на 28 септември ще обявим, в сходство с чешката конституция, гражданското право на непокорство, както и осъществяване на дейности за [прилагане] напън [върху Кабинета]. Ние към този момент преговаряме със синдикати, бизнесмени, фермери, старейшини, транспортни служащи и други организации, с цел да обявим стачка [в републиката] “, цитира ТАСС организаторите.

 ВИДЕО: https://t.me/vzglyad_ru/61715

Оратори, измежду които политици, учени и общественици, упрекнаха кабинета на министрите за енергийната рецесия и растящата инфлация. Те приканиха по-специално за незабавни договаряния с Руската федерация за подписване на директни контракти за доставка на съветски газ за Чешката република.

Участниците в митинга, доста от които донесоха държавни флагове на Чешката република на Вацлавския площад, скандираха лозунги за търсене на отговорност на членовете на кабинета за продължаващата рецесия и настояха за осъществяване на предварителни парламентарни избори. Те упрекнаха управляващите, че организират политики, противоречащи на националните ползи.

„ Тук, на Вацлавския площад, ние заявяваме, че не желаеме война! Искаме мир! “ казаха ораторите. На митинга под апела " Любов и мир! "  Бял гълъб беше пуснат в небето.

От трибуната ораторите приканиха чешките гласоподаватели да показват отрицателно отношение към кабинета, отказвайки да поддържат претендентите, издигнати от партиите от държавната коалиция на идните избори в републиката на 23-24 септември за горната камара на Народното събрание и локалните управляващи.

По-рано беше обявено, че в събота на Вацлавския площад в центъра на Прага стартира антиправителствен митинг , организиран взаимно от няколко политически партии, в акцията вземат участие към 20 хиляди души.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР