Чешкият президент Милош Земан разкритикува Русия, че е постъпила глупаво,

...
Чешкият президент Милош Земан разкритикува Русия, че е постъпила глупаво,
Коментари Харесай

Милош Земан смъмри Русия, обявила Чехия за неприятелска страна

Чешкият президент Милош Земан разкритикува Русия, че е постъпила неуместно, обявявайки Чехия за неприятелска страна, съобщи ДПА.

Руският черен лист бе разгласен в петък. Той включва единствено две страни - Чехия и Съединени американски щати.

" Руската страна прави нелепост, тъй като е неточност някогашни другари да се трансформират във врагове ". Ако другарството не е допустимо, то " най-малко правилните връзки " би трябвало да бъдат възобновени, разяснява през вчерашния ден 76-годишният чешки президент.

Включването на Чехия в черния лист значи, че тя има право да наеме на работа най-вече 19 съветски жители в своето посолство в Москва. В резултат хотелът и ресторантът в комплекса на Чешкия културен център в съветската столица ще спрат работа от другия месец.

Чехия упрекна съветски шпиони за детонациите в оръжейни хранилища в източната част на страната през 2014 година Русия отхвърли всички обвинявания. Двете страни обаче изгониха дипломати на реципрочна основа, напомня ДПА.

Земан е прочут с благосклонното си отношение към Русия. По-рано този месец даже негови политически съперници заговориха за отстраняването му от поста затова.

Представители на чешкото държавно управление, в това число министър председателят Андрей Бабиш, отхвърлиха изказванията на президента, че управляващите проверяват повече от една версия за детонациите в складовете с муниции в село Върбетице, при които починаха двама души. Според тях единствената работна догадка е, че взривяването на стока на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев е дело на сътрудници на съветското разузнаване.

Компанията на Гебрев - ЕМКО, обаче отхвърля нейни муниции да са взривявани в Чехия.

Вчера Земан още веднъж сподели, че са вероятни няколко версии, като позволи, че детонациите може да са били породени, с цел да бъде прикрита неналичието на оръжия и муниции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР