Чешкият премиер заяви на тазгодишния Стратегически форум в Блед, че

...
Чешкият премиер заяви на тазгодишния Стратегически форум в Блед, че
Коментари Харесай

Бабиш: България, Румъния и Сърбия да се приемат възможно най-скоро в Шенген

Чешкият министър председател съобщи на тазгодишния Стратегически конгрес в Блед, че е належащо допустимо най-скоро да се одобряват България, Румъния и Сърбия в. Това съобщи словенският портал „ Демокрация “, представен от БГНЕС.
Чешкият министър председател съобщи това, защитавайки позицията си, че сега сигурността е най-важна.
 Екологичен потенциал прикани за бързо приемане на България в Шенген, Съветът е на ход Екологичен потенциал прикани за бързо приемане на България в Шенген, Съветът е на ход
С резолюция Европейският парламент прикани в най-кратки периоди България и Румъния да бъдат признати в Шенген. Документът, който беше гла...
Европа след и пандемията са тематиките на основния панел на тазгодишния Стратегически конгрес в Блед (BSF), който се организира през днешния ден в Словения и ще продължи единствено един ден заради актуалната пандемия.
Словенският министър председател Янез Янша се обърна към присъстващите на форума и, наред с други неща, съобщи, че идната година ще бъде интервал на Brexit и че е належащо да се откри баланс на силите.
„ Ще се надигнем и пред икономическите последствия от ковид, само че за благополучие, на добра основа с помощта на съглашението, признато от Европейския съвет през юли “, сподели той.
Българският министър председател съобщи, че страните в Европейски Съюз не са били готови за пандемията и прикани за повече взаимност.
(СНИМКИ)
 Испания отваря границите си със страните от Шенген след седмица Испания отваря границите си със страните от Шенген след седмица
Испания реши да отвори границите си с останалите страни от Шенгенската зона от 21 юни, заяви през днешния ден вестник „ El Pais ”. Изкл...
Според „ Демокрация “, сръбският президент е изискал повече ценене от Европейски Съюз.
Хърватският министър председател Андрей Пленкови акцентира, че заради пандемията председателството на Европейски Съюз действа на практика от 10 март и че липсват срещи лице в лице с други водачи.
Преди формалната полемика унгарският министър председател съобщи, че Европейски Съюз е в неволя, защото не е защитил позицията си в международната стопанска система.
„ Сега е мъчно за жителите на Европейски Съюз да схванат, че към този момент не сме водачи. Сега това са Съединени американски щати и Китай “, сподели Орбан.
Полският министър председател Матеуш Маравецки се базира на самодейността „ Три морета “, като посочи, че това не значи, че те са срещу други страни, оповестява „ Демокрация “.
 Париж се разгласи срещу отварянето на границите на Шенген Париж се разгласи срещу отварянето на границите на Шенген
Решенията за отваряне на границите би трябвало да се базират на данни за епидемиологичната конюнктура в граничните страни. Засега е рано за...
На срещата участваха още президентът на МВФ Кристалина Георгиева и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.
Стратегическият конгрес в Блед тази година, заради пандемията, се организира при специфични условия и има съкратена стратегия. Той се организира в композиция сред физическо наличие на участниците и видеоконференции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР