Чешки центристки и дясноцентристки партии постигнаха споразумение за сформирането на

...
Чешки центристки и дясноцентристки партии постигнаха споразумение за сформирането на
Коментари Харесай

Има сделка за кабинет в Чехия

Чешки центристки и дясноцентристки партии реализираха съглашение за сформирането на съдружно с болшинство и неговия основен дневен ред, съобщи през вчерашния ден ръководителят на най-силната партия в новата коалиция.

Петпартийната коалиция е изправена пред нараснала инфлация, възходящ дълг, стопанска система, лимитирана от световния дефицит на полупроводници и възходящите цени на силата, и възраждащата се пандемия от COVID-19, която набира скорост през последните седмици.

Петр Фиала, ръководител на Гражданските демократи и евентуален предстоящ министър-председател, сподели, че партиите са се споразумели за разпределението на държавните постове сред тях, само че не уточни имената на обособените претенденти.
свързани новини4764на 09.10.2021
Фиала направи известието на брифинг по малкия екран след диалози, траяли повече от 12 часа, отбелязва БНР.

Партиите, групирани в две обединения, завоюваха 108 места в 200-местната долна камара на Народното събрание на изборите на 8-9 октомври, побеждавайки сегашния министър председател Андрей Бабиш, чиито основни съдружници бяха изгонени от Народното събрание.

Сред главните задания на сформиращата се коалиция са положението на обществените финанси, наранени от пандемията, ограниченията за нейното усмиряване, както и великодушните разноски на предходното държавно управление, което подвигна пенсиите и заплатите на държавните чиновници, до момента в който прокара огромни данъчни съкращения.

Въпреки релативно бързото съглашение, може да отнеме известно време, с цел да се образува държавното управление, защото основният състезател, президентът Милош Земан, е в болница от 10 октомври, без съвсем никаква информация за положението му.

Фиала сподели, че е бил осведомен от началника на кабинета на президента, че Земан е подготвен да се срещне с него, откакто бъде изместен от интензивното поделение, само че не заяви повече детайлности.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР