Чешката република се опитва да достави боеприпаси на Украйна възможно

...
Чешката република се опитва да достави боеприпаси на Украйна възможно
Коментари Харесай

Прага: Опитваме се да доставим боеприпаси на Украйна възможно най-бързо

„ Чешката република се пробва да достави муниции на Украйна допустимо най-бързо ".

Това съобщи чешкият президент Петер Павел, заяви „ Киев Индипендънт “.

" Производството на нужния брой снаряди лишава време. Това изисква увеличение на индустриалния ни потенциал. Но Украйна се нуждае от снаряди в този момент. Не можем да чакаме европейските компании, по тази причина се опитваме да намерим муниции, където можем. Доставяме ги на Украйна допустимо най-бързо. Но в това време усилваме и личните си мощности ", сподели Павел.

Прага управлява самодейност за подкрепяне на финансирането на доставката на муниции за Киев, защото украинската войска е изправена пред сериозен дефицит. Забавянето на американската военна помощ, породено от разногласия в Конгреса, към този момент има директно отражение на бойното поле, като способства за загубата на основния фронтови град Авдийвка.

Чешкият президент също по този начин акцентира, че Европа ще бъде в положение да създаде " нужното количество муниции " в близко бъдеще.

Миналия месец президентът президентът съобщи, че Прага е идентифицирала 500 000 155-милиметрови снаряда и 300 000 122-милиметрови снаряда отвън Европейски Съюз, които биха могли да бъдат закупени и изпратени на Украйна, откакто за самодейността бъдат отпуснати нужните средства.

Wall Street Journal заяви, че измежду доставчиците на муниции, които вземат участие в самодейността, са " някои съдружници на Русия ".

Чешки публични лица обявиха пред изданието, че Прага е съумяла да употребява положителните си връзки с доста страни от световния Юг, които имат огромни ресурси от оръжия от руската ера и са в положение да създават повече.

Те не прецизираха кои съветски съдружници са измежду доставчиците на муниции, участващи в договорката./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР