Чесънът е страхотно растение и може би най-мощната суперхрана. Намалява

...
Чесънът е страхотно растение и може би най-мощната суперхрана. Намалява
Коментари Харесай

Сложете чесън под възглавницата си и вижте какво ще стане

Чесънът е ужасно растение и може би най-мощната " суперхрана ". Намалява кръвното, понижава холестерола, предотвратява дихателните инфекции и още доста други.

Още от бабите ни знаем, че в случай че усещаме да се появава простуда, незабавно да хапнем най-малко скилидка. И даже, че е добре да го вършим профилактично.

Но доста хора също поставят чесъна си под възглавницата си, тъй като имат вяра, че по този начин той има няколко дейности:

1. Помага при бодърствуване.

2. Отпушва ноздрите и по този начин в допълнение оказва помощ за елементарно заспиване.

3. Отблъсква насекомите, тъй като е отровен за множеството от тях.

4. Подкрепя имунната система.

Резултатите не са обезпечени, само че слагането на чесън под възглавницата също е и остарял национален бит. Той се е ползвал за възстановяване на качеството и дълбочината на съня, изключително при хората, които имат проблем със заспиването.

В древността се е считало, че по този метод може да се предпазите от неприятни хора и зли духове, само че през днешния ден се счита, че чесънът оказва помощ по-скоро на здравословното положение поради високата централизация на цинк.

 чесън

Ако въпреки всичко сте скептично натроени към метода с възглавницата, пробвайте тази обичайната рецепта:

• 1 чаша мляко

• 1 скилидка чесън, счукан

• 1 чаена лъжичка мед

Рецепта:

Добавете скилидка счукан чесън към чаша мляко и загрейте сместа деликатно в тенджера. След като сместа къкри към три минути, свалете я от огъня и прибавете лъжичка мед. Изпийте я към половин час преди лягане, с цел да се насладите на неговите сънотворни изгоди.
 Неподозираните изгоди от млякото с чесън  Неподозираните изгоди от млякото с чесън  Неподозираните изгоди от млякото с чесън  Неподозираните изгоди от млякото с чесън
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР